Hledat
Sezónní témata
16. února 2021

Jak přežít zbytek zimy?

Redakce
1
2003 přečtení
Jak přežít zbytek zimy?

Kalendářní jaro nás čeká už zhruba za měsíc. I když se nám mírně oteplilo, zima se ještě nemusí vzdát. Jak si udělat radost během února a března?

Oblíbené zimní aktivity

Po loňské zimě bez sněhu jsme se dočkali sněhové nadílky. Možná už je jí i trochu moc, ale kdoví, jestli se jí dočkáme i příští zimu? Pojďte si proto ještě dosyta užít sáňkování, sněhové bitvy nebo projížďky na běžkách. Díky silným mrazům je letos bezpečné i bruslení na zamrzlých rybnících. Na zimní túry nebo dlouhé procházky si nezapomeňte vzít s sebou termosku s horkým čajem nebo jiným nápojem na zahřátí.

Potrpíte si na koulovačky? Pořiďte si výrobník sněhových koulí v podobě speciálních kleští. Snadno si připravíte zásobu dokonale kulatých koulí.

803

Zimní radosti, to ale není jen sníh a mráz – stmívá se už sice o něco později než v lednu, pořád nás ale čeká kupa tmavých večerů. Ty se dají využít ke čtení, sledování filmů a seriálů, hraní deskových her nebo ručním pracím, zkuste ale zavést třeba i klasické černé hodinky s vyprávěním při svíčce.

Na podzim jsme vám radili, jak si doma zřídit pohodlný koutek pro čtení nebo filmovou místnost.

Stanovte si cíle na zbytek roku

Třeba už je dávno máte, ale jestli ne, únor je ideální pro naplánování jara a klidně i léta. Vymýšlet dovolenou, když nevíme, co a v jakém režimu bude v provozu, může být sice trochu oříšek, ale můžete si připravit několik variant: například zahraniční dovolenou, tuzemský pobyt nebo scénář pro situaci, kdy bude možné vyrážet jen na jednodenní výlety v okolí domova. Vydat se tak nemusíte jen autem do Chorvatska, ale zajímavým cílem může také návštěva Kutné Hory. Nezdá se to, ale i takovou dovolenou si můžete užít a s radostí na ni vzpomínat! Jen si nezapomeňte včas zamluvit hezké ubytování. Vybrat ten správný nástroj na plánování vám pomůže náš článek o diářích a plánovacích kalendářích.

Příjemná zimní výzdoba interiéru

Velký vliv na naši náladu má naše okolí a prostředí, v němž trávíme většinu času. Zvlášť, pokud pracujete z domova, stojí za to investovat trochu času a úsilí do vylepšení interiéru. Určitě vás povzbudí byt zařízený podle pravidel hygge. Anebo, pokud si potrpíte spíše na živější barvy, objevte, které odstíny vás nabijí energií.

Nezapomeňte na světlo

Dostatek světla zásadně ovlivňuje naši náladu. Zvýšit příjem denního světla jde mnoha způsoby, ať už procházkou během polední pauzy, pomocí speciální lampy nebo úpravami stínění a osvětlení v interiéru. Pomalu bude také příležitost začít trávit čas na zahrádce.

Přejeme co nejpříjemnější konec zimního období! 

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2003 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2003 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.