Hledat
Dům a zahrada
30. března 2020

Království nerušeného spánku: jak nejlépe zastínit ložnici?

Redakce
3
4267 přečtení
Království nerušeného spánku: jak nejlépe zastínit ložnici?

Při zastínění ložnice nechceme žádné kompromisy. Cíl je jasný: co nejdůkladnější zatemnění, aby váš spánek předčasně nepřerušily sluneční paprsky. Jaká stínicí technika poskytne úplnou tmu, částečné odhlučnění a třeba i větší bezpečnost pro rodinné cennosti?

Světlo a soukromí i během dne: venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie umožňují přístup venkovního světla a pohled ven z místnosti, ale v případě potřeby také nepropustné zatemnění. Lamely ve tvaru písmene Z se do sebe zaklesnou a vytvoří celistvou plochu, která dokonale zastíní okno a pomůže kvalitě spánku, ale má i termoregulační efekt a zvyšuje bezpečnost.

624

Důkladné zatemnění vám pomůže nejen s prodloužením ranního spánku, ale hodí se také, pokud jste zvyklí spát po obědě. Ještě jste to nezkoušeli? Přečtěte si náš článek o výhodách odpoledního spánku.

623

Foto: Becca Schultz

Předokenní rolety vyžadují doplnění vnitřním stíněním

Také předokenní rolety přinášejí možnost naprostého zatemnění a snižují průnik hluku z okolí, jako s jediným stínícím prvkem v ložnici si s nimi ale pravděpodobně nevystačíte, zejména pokud máte ve zvyku se v ložnici také oblékat. Rolety se samozřejmě vytahují zezdola nahoru, díky čemuž není dost dobře možné získat zároveň dostatek světla na oblékání a přitom neodhalit sousedům či kolemjdoucím více, než by měli vidět. I to ale má řešení: přidat na okno ještě nějaký prostředek vnitřního stínění, který propouští dostatek světla, ale přitom zachovává soukromí obyvatel.

Ideální vnitřní stínění jako doplněk k venkovním roletám jsou plisse žaluzie, které poskytují dostatečnou úroveň soukromí a přitom propouštějí dostatečné množství světla. Zvolit můžete ale i klasické záclony, vertikální žaluzie nebo japonské rolety.

Zatemnění zevnitř: screenové rolety

Nechcete nic instalovat na fasádu? Nejlepší zatemnění z interiérové stínicí techniky vám nabídne screenová roleta díky látce typu blackout a uzavření do bočních vodicích lišt. Screenové rolety navíc pomohou udržet v místnosti příjemnou teplotu.

625

Zajímá vás, jak nejlépe zastínit další místnosti? Přečtěte si ostatní díly našeho seriálu o stínění obývacího pokoje, kuchyně, dětského pokoje a koupelny

Nejnovější

Svět Isotra
15. dubna 2024

Dveřní síť proti hmyzu: Typ H2

Redakce
3
4267 přečtení
Dveřní síť proti hmyzu: Typ H2
Zůstaňte ochráněni a v pohodlí s novou dveřní sítí proti hmyzu typu H2, která přichází na trh jako vylepšení populárního modelu H1.
Svět Isotra
26. února 2024

Původ termínů rolet, žaluzií a pergol: Cesta slov k jejich významu

Redakce
3
4267 přečtení
Původ termínů rolet, žaluzií a pergol: Cesta slov k jejich významu
21. února jsme si připomněli Mezinárodní den mateřského jazyka. Víte, odkud pocházejí některé termíny, které v oblasti stínění běžně používáme?