Hledat
Dům a zahrada
7. října 2020

Bestsellery CETTA 80 a ZETTA 90: jak se liší a které venkovní žaluzie vybrat?

Redakce
3
3695 přečtení
Bestsellery CETTA 80 a ZETTA 90: jak se liší a které venkovní žaluzie vybrat?

Venkovní žaluzie Cetta mají lamely ve tvaru písmene C, zatímco Zetta ve tvaru písmene Z. Model Cetta nabízí jednoduchý a čistý design vhodný především pro rodinné doby, žaluzie Zetta umožňuje vyšší úroveň zastínění díky vzájemnému zamknutí lamel do sebe. Stabilitu obou druhů zvyšují hliníkové vodicí lišty a oba druhy jsou u zákazníků velmi oblíbené. Jaký je ten pravý právě pro vás? C, nebo Z?

Jaké venkovní žaluzie vybrat

Venkovní žaluzie vám pomohou udržet v interiéru příjemnou teplotu, ochránit dům před nezvanými návštěvníky nebo utlumit hluk zvenčí. Společnost ISOTRA nabízí tři typy lamel: lamely Cetta, Zetta a Setta. 

Všechny tvary a šířky lamel venkovních žaluzií ISOTRA

  • Cetta 50 (lze použít i v interiéru)
  • Cetta 65
  • Cetta 80
  • Setta 65
  • Setta 90
  • Zetta 70
  • Zetta 90
  • Titan 90 (bezpečnostní žaluzie zabraňující násilnému vniknutí)

Rozměry žaluzií

Maximální šířka lamel žaluzie Cetta je 80 mm, u typu Zetta pak 90 mm. Tento nejširší rozměr vypadá zvlášť dobře na velkých plochách oken. Pokud by vám ale vyhovovaly drobnější lamely blíže u sebe, pak je žaluzie Cetta k dispozici ještě také v šířce 65 mm a dokonce 50 mm  – tento nejužší typ lze nainstalovat i v interiéru. Užší rozměr lamel žaluzie Zetta je 70 mm.

731

CETTA 80

Žaluzie můžete mít na dálkové ovládání, podobně jako třeba televizi.

Exteriérové žaluzie ISOTRA nemusí být jen na kliku. U všech typů si můžete vybrat i elektrické ovládání, a to buď prostřednictvím vypínače, nebo dálkového ovladače. Zatáhnout žaluzie tak bude stejně jednoduché, jako pustit televizi!

Cetta: síla jednoduchosti

Lamely modelu Cetta 80 mají tvar písmene C a šířku 80 mm. Hladký, jednoduchý design bude slušet většině rodinných domů. Cetta dokonce nabízí hned dvě řešení, když potřebujete snížit výšku nábalu – systém Slim skládá lamely se střídavým bočním přesahem, zatímco systém Flexi dosahuje snížené výšky nábalu použitím lamel bez podélného záhybu.

732

CETTA 80

Systém Duo umožňuje rozdílné naklopení lamel horní a dolní části žaluzie. Ideálně se hodí do kancelářských prostor nebo konferenčních místností.

Na výběr máte šestnáct základních a šest nadstandardních barev lamel, přizpůsobit si můžete i barvu boxu, vodicích lišt a spodních profilů. Hliníkové lišty pomohou zajistit stabilitu ve větru. V případě, že je chcete mít bezpečnost maximálně pod kontrolou, jsou nejvhodnější žaluzie Titan 90.

734

TITAN 90

Asymetrická okna, kde horní rám není horizontální, ale sklání se pod úhlem, jdou zastínit šikmou žaluzií Cetta 80F TE. Tento typ lze ovládat pouze motoricky.

Potřebujete, aby vaše venkovní žaluzie stínily opravdu co nejlépe? Zetta 90 je vrcholem technologického vývoje a pořídí si ji ten, kdo ocení technickou vyspělost a propracovanost, skvělé zatemnění a gumovou ochranu pro snížení možného hluku způsobeného větrem. Široké lamely vypadají skvěle i na velkých plochách a hodí se jak do oken rodinných domů, tak pro kancelářské budovy. Po uzavření tvoří celistvou plochu a umožňují vysoký stupeň zastínění. Základní i příplatkové barvy jsou stejné jako u modelu Cetta. Venkovní žaluzie Zetta přináší díky vlisovanému gumovému profilu sníženou hlučnost a pomáhá chránit obydlí proti hluku, přehřívání a tepelným ztrátám. Maximální garantovaná plocha žaluzie je 24 m2.

733

ZETTA 90

Pokud je vaší prioritou  ladný, a přitom funkční design, venkovní žaluzie Setta 90 vás nezklame.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3695 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3695 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.