Hledat
Dům a zahrada
29. srpna 2018

Šetřete svou peněženku - pořiďte si venkovní žaluzie

Redakce
6 min
5369 přečtení
Šetřete svou peněženku - pořiďte si venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie rozhodně nejsou záležitostí jedné sezóny - své využití uplatní po celý rok.

Ochrání vás totiž nejen před sluncem a horkem v interiéru, ale šetří vám peníze, a to v průběhu celého roku. Kromě značné úspory energií existují další důvody, proč si venkovní žaluzie pořídit.

Které to jsou?

Úspora energií

Oblíbený způsob českých domácností, jak ušetřit v zimě za topení, je prostý - všichni členové domácnosti mají přísný zákaz topení zapínat. Přitom existuje mnohem efektivnější cesta, jak na energiích ušetřit - tajemství se ukrývá ve venkovních žaluziích.

Venkovní žaluzie v podstatě fungují jako izolační prvek vašeho domu. Chrání okno před povětrnostními vlivy, jako je silný vítr, déšť či sníh. Všechny tyto přírodní elementy, které s sebou přinášejí zimu a chlad, venkovní žaluzie účinně odrazí, a tak neproniknou do interiéru.

Šetřit díky žaluziím můžete i v létě. Žaluzie totiž účinně eliminují množství slunečních paprsků, které dopadají do interiéru, takže vám v místnosti není horko. Nemusíte utrácet za drahou klimatizaci, která je energicky náročná a navíc představuje zátěž pro náš organismus. Také vytváří suchý vzduch v místnosti, což nemusí být příjemné pro alergiky nebo domácí mazlíčky. 
Jestli chcete ušetřit ještě letos v zimě, pořiďte si venkovní žaluzie nejlépe během září, než začnou podzimní plískanice.

9

Vysoký stupeň ochrany před slunečním zářením

Hlavní funkcí venkovních žaluzií je bezesporu vysoká ochrana před slunečním zářením a teplem v interiéru. Za to jsou odpovědné lamely, které sluneční světlo odrážejí.

Při výběru venkovních žaluzií záleží na tvaru lamel. Ve společnosti ISOTRA vyrábíme 4 druhy hliníkových lamel, jejichž tvar připomínají písmena C, S, Z a T. Podle nich jsou odvozeny i názvy našich žaluzií:

  • Cetta
  • Setta
  • Zetta
  • Titan

Chrání před hlukem zvenčí

Lamely mají po celé délce vlisovanou gumu, která dobře izoluje hluk zvenčí. Pokud bydlíte v hlučné zástavbě, zejména poblíž silnic či nádraží a řešíte velkou míru hluku, zkuste si pořídit venkovní žaluzie např. Cetta a sami poznáte rozdíl.

Vysoká míra soukromí a bezpečí

Připadáte si někdy ve vašem domě jako ve výkladní skříni? Odjíždíte na dovolenou a obáváte se o svůj majetek? Venkovní žaluzie si umí poradit i v takových případech. Za větší soukromí budete jistě rádi, zejména pokud váš dům zdobí velké prosklené plochy.

A například díky žaluzii Titan se nebudete bát ani o svůj dům. Titan je řetězová žaluzie vybavena bezpečnostními prvky, které chrání objekt před násilným vniknutím. Ovládací prvky nejsou volně přístupné a lamely se do sebe při uzavřeném stavu zcela uzamknou, což zabraňuje jakékoliv manipulaci zvenčí – žaluzie tak nelze ručně otevřít.

Designový doplněk

Hledáte způsoby, jak ozvláštnit vzhled vašeho domu? Vše za vás hravě vyřeší venkovní žaluzie.

Dokonalý kompromis mezi praktickým využitím a elegantním designem představuje například žaluzie Setta. Další model, žaluzie Zetta, nabízí velice moderní vzhled a je vhodný také pro administrativní budovy.

10
11

Zastínit můžete i zimní zahradu či pergolu

Venkovní žaluzie můžete použít i jako stínicí techniku pro pergolu a zimní zahradu.

Další způsob, jak zastínit tyto prostory, jsou screenové rolety. Například zipová roleta HRV08 nabízí důmyslné technologické provedení, kdy látka rolety je díky zipovému systému řádně napnutá v celé délce dolního profilu. Systém zabraňuje vyklouznutí látky z vodících lišt.

O zastínění zimních zahrad a pergol se dočtete více v tomto článku.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
5369 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
5369 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.