Hledat
Svět Isotra
22. června 2022

Výhody bioklimatické pergoly, které si na první pohled neuvědomíte

Redakce
3
1886 přečtení
Výhody bioklimatické pergoly, které si na první pohled neuvědomíte
Jaký přístřešek na zahradu? Hliníková bioklimatická pergola má spoustu jedinečných vlastností, které dokážou pobyt na terase zpříjemnit.

Jednoduché přizpůsobení vaším podmínkám a potřebám

Na zahradě můžete mít třeba altán, dřevěnou konstrukci nebo zahradní domek. Všechny stavby zahradu opticky i funkčně rozdělí. Bioklimatickou pergolu si ale můžete naplánovat přesně na míru budoucímu využití. Minimální šířka je jeden metr, maximální délka pak sedm metrů. Stojky pergoly přitom mohou stát až o jeden metr mimo roh. Vejdete se tedy opravdu prakticky všude.

Pobyt na zahradě navzdory dešti a větru

Začíná pršet? S bioklimatickou pergolou nemusíte hned balit a spěchat domů. Stačí zaklopit lamely ve střeše pergoly a počkat, až se deštík přežene. Dešťová voda přitom stéká stojkami.

Ani vítr vás nemusí ze zahrady vyhnat. Pokud stojí pergola u domu, přilehlá stěna pomůže, aby v ní neprofukovalo. V případě, že to nestačí, nebo u samostatně stojící pergoly můžete její stěny osadit screenovými roletami. Pergola Artosi je na ně speciálně připravena. Stěny bioklimatické pergoly se dají dokonce zastínit i venkovními žaluziemi.

Snadná údržba a odolnost povětrnostním podmínkám

Dřevěné stavby se musejí natírat, impregnovat a ošetřovat proti škůdcům. Dá spoustu práce, aby pořád vypadaly dobře. Péče o hliníkovou pergolu je jednoduchá a nezabere téměř žádný čas. Hliník se snadno čistí, nerezaví, dlouho vydrží a barvu konstrukce si můžete vybrat ze vzorníku RAL.

Relaxace a pohoda při pobytu v přírodě

V pergole si můžete číst, odpočívat a trávit čas s rodinou. Nebo v ní uspořádat letní zahradní party. V létě pak můžete venku trávit téměř celý den – zahrada a pergola budou hrát roli kuchyně, koupelny i pracovny. Zajímá vás, jak na to? Více se dočtete v našem článku.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1886 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1886 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.