Hledat
Dům a zahrada
28. července 2021

Přestěhujte se na zahradu: venkovní obývák, ložnice i kuchyně

Redakce
2
4348 přečtení
Přestěhujte se na zahradu: venkovní obývák, ložnice i kuchyně
V létě je ideální příležitost trávit většinu dne na zahradě. Můžete tak využít ale ještě víc času, než jste si uměli představit: víte, že si na zahradě můžete zařídit kuchyň, koupelnu i ložnici?

Venkovní kuchyně

Přichází na to stále více lidí: zahradní kuchyňská linka ušetří spoustu času. Může jít o plnohodnotnou kuchyň s přívodem elektřiny, plynu i vody, ale venkovní grilování zpříjemní třeba i jen jedna či dvě skříňky z vyřazené kuchyňské linky. Pracovní plocha se hodí k odkládání potravin, přípravě masa na grilování nebo jako základna pro servírování, úložné prostory zase ke skladování venkovního nádobí. Zázemí pro venkovní vaření nebo třeba pro pořádání zahradní party může sídlit pod pergolou, která bude zahradní linku zakrývat v případě nepříznivého počasí.

Zkuste si ugrilovat třeba kuřecí steaky v pikantní marinádě!

Koupelna na zahradě

Ať už máte na zahradě bazén, nebo ne, zahradní sprcha může být v létě velmi příjemným doplňkem. Běžně používané solární sprchy, které slouží jen ke krátkému osvěžení nebo opláchnutí od chlorované vody v bazénu, můžete postavit kdekoli. Jestli ale uvažujete o tom, že zahradní sprchou v létě nahradíte koupelnu úplně, je potřeba vyřešit odtok mycích prostředků do kanalizace nebo alespoň štěrkové vsakovací drenáže.

Ložnice pod širým nebem

Když předpověď počasí hlásí teplou noc bez deště, stojí za to zkusit s dětmi přespat na zahradě „pod širákem“. Pokud se bojíte spát v trávě a bez střechy nad hlavou, rozložte si karimatku na podlaze zahradní pergoly – kdyby přece jen přišla přeháňka, lamely hliníkové pergoly se dají zaklopit a není nutné hned utíkat domů.

Při plánování sledujte předpověď takzvané tropické noci. V průběhu tropické noci neklesne teplota pod 20 °C. V Česku jich moc nebývá, během posledních deseti let se jejich počet pohyboval mezi jednou a 14 nocemi ročně.

Letní obývací pokoj

K obytným účelům používáme zahradu v létě nejčastěji: nahrazuje nám obývací pokoj při posezení s rodinou i pro přijímání návštěv. Stojí tedy za to investovat do kvalitního zahradního nábytku. Dnes můžete mít na zahradě podobně pohodlný gauč jako v opravdovém obýváku – jen u textilií bychom měli dát pozor na vodoodpudivou úpravu. Další volbou vybavení zahradních místností může být také nábytek na míru

Deskové nebo zahradní hry, čtení i rodinné diskuse? Objevte i další nápady na využití „letního obýváku“!

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4348 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4348 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.