Hledat
Svět Isotra
17. července 2023

Až se léto zeptá…

Redakce
4
819 přečtení
Až se léto zeptá…
Možná jste zapomněli. V zimě byl totiž ideální čas rozmyslet si a naplánovat stavbu zahradní pergoly nebo realizaci stínění. Teď přišly slunečné dny a kvalitní rolety, žaluzie nebo příjemné posezení pod pergolou by se více než hodilo.

Jak na zapomínání?

Nejdůležitější není perfektní diář, ale dobrá životospráva. Nadbytek stresu a nedostatek spánku zhoršuje paměť i celkový duševní stav. Pokud ale dodržujete zdravý životní styl a přesto bojujete s roztržitostí, může pomoci lepší organizace a soustředění.

  • Využívejte v maximální míře papírové i elektronické diáře nebo systémy to-do listů.
  • Trénujte svou paměť pomocí hlavolamů a paměťových her.
  • Záměrně se učte nazpaměť různé seznamy.
  • Když se s někým na něčem domlouváte, soustřeďte se a nemyslete v tu chvíli na nic jiného. Jinak na domluvu snáze zapomenete.

A na co nezapomenout letos nebo příští rok v domě a v zahradě?

Stín a klid na práci a pobyt

Pálící sluníčko může znepříjemnit pracovní den i pobyt doma s malými dětmi. Světelnou i tepelnou pohodu pomůže udržovat poloprůhledné denní stínění, které umožní přístup slunečnímu světlu, ale zajistí, aby ho nebylo příliš. Ideální pro tento účel jsou skládané plisse žaluzie, hodí se i rolety den a noc.

Zajistěte si nerušený spánek

V létě se nejen dětem, ale i dospělým špatně usíná, když je ještě před desátou venku světlo. A před čtvrtou hodinou ranní nás zase první sluneční paprsky začínají budit. Řešením jsou předokenní rolety, případně venkovní žaluzie s lamelami, které zapadají do sebe (tvary Z, případně S).

Centrum odpočinku a setkávání na zahradě nebo v domě

Zahrada přináší jen polovinu užitku a potěšení, když na ní není příjemné místo k posezení a odpočinku. Přímo k nezaplacení je pak bioklimatická pergola se zaklápěcími stropními lamelami, které odcloní jak slunce, tak dešťové přeháňky.

Máte zahrádku jako dlaň, případně byt bez zahrady a scházíte se v obývacím pokoji nebo kuchyni? Posezení v bytě je během léta určitě příjemnější, když vás neobtěžuje nepříjemný hmyz. Jeho přítomnosti zamezí sítě do oken a dveří.

Až se příští léto zeptá, budete moci odpovědět: „Tentokrát jsme nezapomněli a jsme na tebe připraveni!“

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
819 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
819 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.