Hledat
Svět Isotra
14. prosince 2023

Jak využít pergolu na podzim a v zimě

Redakce
3
579 přečtení
Jak využít pergolu na podzim a v zimě
Máte pocit, že do jara pergolu nevyužijete? Omyl, v pergole se dá trávit příjemný čas i v podzimních nebo zimních měsících. Jak na to?

Rolety a vytápění

Využívání pergoly na podzim a v zimě může bránit nepřízeň počasí, vítr a zima. Před deštěm se ochráníte snadno: v bioklimatické pergole stačí zaklopit lamely ve střeše. Profukování větru zabráníte pomocí zástěn, rolet nebo žaluzií. Pergoly ARTOSI mají přímo možnost zabudování screenových rolet nebo venkovních žaluzií. Fouká vám na zahradě opravdu hodně? Rolety Veranda odolají větru až do rychlosti 140 km/h.

Když se ochladí, zábrana proti větru nemusí stačit. Křesla a jiné posezení můžete vybavit teplými dekami a když je potřeba přitopit, dá se pergola vybavit 

infrazářičem. Tepelné zářiče poskytují příjemné, sálavé teplo a jsou k dispozici v různých typech, velikostech i zdrojích tepla (nejčastější jsou elektrické, ale existují i plynové).

 

Zahřejí vás také teplé nápoje nebo občerstvení připravené ve venkovní kuchyni. Zimní grilování, když všude okolo leží sníh, má nezaměnitelnou atmosféru a grilované pochoutky v zimě chutnají dvojnásob.

Odpolední káva nebo pracovní kout

Pokud si do pergoly přivedete elektřinu a připojení k internetu, nic vám nebrání udělat si z ní stylovou pracovnu, podobně jako ze zimní zahrady.

Nemáte práci, která by šla dělat z domova? Pak můžete zateplenou pergolu využívat k odpočinku, k pozorování podzimní a zimní přírody v zahradě nebo jako prostor pro návštěvy. V pergole můžete hrát stolní hry nebo provozovat sporty jako stolní tenis, stolní fotbal, kuželky či šipky.

Zahradní zázemí

Zahrada vás v zimě až tak neláká? I v takovém případě existuje pro pergolu zimní využití: proměňte ji v zahradní zázemí. V pergole, u které zakryjete boční stěny, můžete v suchu a chráněný před vlivy počasí skladovat zahradní nábytek nebo nářadí, případně uchovávat zazimované truhlíky s rostlinami.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
579 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
579 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.