Hledat
Sezónní témata
11. července 2019

Rolety do pergoly? Skvělá zástěna, která zabrání profukování v pergole

Redakce
7
47565 přečtení
Rolety do pergoly? Skvělá zástěna, která zabrání profukování v pergole

Pergola nám přináší příjemné venkovní útočiště po celé léto. Díky ní máme nejen příjemný koutek k posezení, ale také prostor, který můžeme na rozdíl od zbytku zahrady zastínit před pálícím sluncem nebo i zakrýt před deštěm. K tomu, abychom mohli na zahradě trávit čas i v případě, že fouká, potřebujeme však také ochranu pergoly proti větru.

Boční zakrytí pergoly

I proti větrnému počasí se dá pergola do značné míry zajistit. Preventivně lze pergolu proti profukování větru ochránit už jen tím, že stojí u domu – (nejen) bioklimatická pergola ARTOSI nabízí hned několik variant ukotvení do zdi, ať už kolmo, nebo rovnoběžně na kratší stranu. Jak ale postupovat s dalšími boky pergoly, anebo v případě, že máte pergolu samostatně stojící?

Rolety a žaluzie do pergoly

Ostatní boční stěny pergoly, třeba ARTOSI, můžete nejen proti sluníčku, ale také proti větru ochránit screenovými roletami nebo venkovními žaluziemi. Pergola přímo počítá s možností jejich zabudování. Kromě toho můžete při výběru zastínění pergoly vybírat z nabídky rolet Veranda. Ty garantují obrovskou odolnost proti silnému větru až do 140 km/h.

469

Plachty na pergolu

Průsvitné či úplně průhledné plastové fólie izolují pergolu jak před větrem, tak i před srážkami. Na druhou stranu zabraňují proudění vzduchu a z pergoly se tak pod slunečními paprsky může stát nepříjemně dusný prostor. Pokud u vás ale fouká opravdu hodně, je to jedna z mála možností, jak zakrýt co největší plochu a umožnit přitom přístup denního světla. Jako zástěna pergoly může sloužit i neprůhledná nebo jen částečně průhledná rolovací stěna, případně boční markýza.

Opláštění pergoly rákosem nebo bambusem

Ne každý chce mít samozřejmě na pergole plastovou plachtu. Přírodní materiály vyžadují více péče při výběru a jejich údržba se někdy zkomplikuje (mohou se například loupat nebo plesnivět), ale na pohled jsou určitě příjemnější. Boky pergoly lze ve spodní části opláštit například rákosovou nebo bambusovou plotovou rohoží. Částečnou ochranu proti větru poskytne i dřevěná mříž mezi stojkami pergoly porostlá popínavými rostlinami. Zvažujete financování doplňků k pergole půjčkou? Určitě buďte obezřetní. Na webu srovnávače půjček s licencí ČNB do5minut.cz si můžete přečíst článek o tom, jak získat tu nejvýhodnější půjčku a na co si dát pozor.

Přejeme krásné léto v závětří vaší pergoly!

Zaujal vás některý z našich produktů? NAPIŠTE NÁM a společně se na to podíváme! 

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
47565 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
47565 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.