Hledat
Sezónní témata
4. dubna 2023

Začalo jaro: oslavte Velikonoce venku

Redakce
3
1243 přečtení
Začalo jaro: oslavte Velikonoce venku
Konečně je tu jaro, i když zima se ještě stále občas projeví. Po Velikonocích, svátcích jara, už ale s námi snad konečně zůstane teplé a slunečné počasí. Nejdůležitější křesťanské svátky roku jsou vítanou příležitostí pro rodinná setkání, návštěvy a oslavy na zahradách, předzahrádkách a terasách.

Nesmí chybět dobré jídlo a bohatá výslužka

O Velikonocích máme příležitost využít prvních plodů jarní přírody, především bylinek, rané zeleniny a vajec z rozrůstající se jarní snůšky. Ty najdou své uplatnění v nádivce, jarních salátech a polévkách, ale také při pečení sladkých dobrot.

Jakého beránka letos upečete?

Nemusíte každoročně opakovat třenou klasiku! Inspirujte se například těmito příchutěmi a najděte si recept ve své oblíbené kuchařce nebo na osvědčeném internetovém kuchařském portálu.

  • banánový
  • mrkvový
  • kokosový
  • tvarohový
  • z vaječného likéru
  • ořechový
  • šlehačkový

Napéct můžete i výslužku pro koledníky: určitě nepohrdnou perníčky, domácími sušenkami nebo cukrovím s velikonočními motivy, případně malými, jednoporcovými mazanci a beránky. Chybět samozřejmě nesmějí vajíčka jako symbol plodnosti a probouzející se přírody. Inspirujte se našimi tipy na barvení a zdobení vajíček!

Utečte aprílovému počasí pod pergolu

Dubnové počasí je pořád ještě nestálé a sluníčko může střídat déšť. S bioklimatickou pergolou si s rozmary počasí nemusíte dělat starosti: lamely snadno zaklopíte a ochráníte se jak proti dešti, tak i nepříjemnému oslnění. Aby v pergole neprofukoval vítr, to zase pomohou zajistit zajistit přídavné screenové rolety nebo zasklení.

Pak už nebude nic bránit úspěšné zahradní party nebo velikonoční oslavě. Připomeňte si velikonoční zvyky a pranostiky zde. A pokud vám připadá hliníková konstrukce málo velikonoční, vyzdobte ji velikonočními symboly nebo květinami.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1243 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1243 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.