Hledat
Dům a zahrada
7. srpna 2018

Konec neúčinným mucholapkám - pořiďte si sítě proti hmyzu

Redakce
6 min
3511 přečtení
Konec neúčinným mucholapkám - pořiďte si sítě proti hmyzu

Léto právem patří k nejoblíbenějším ročním obdobím. Kromě krásného počasí se také vyznačuje zvýšenou aktivitou hmyzu, který se dostává do našich příbytků a způsobuje nám nepříjemné chvíle. Nejenže se kvůli otravnému bzučení v noci nevyspíme, ale ještě se ráno vzbudíme poštípaní.

Hmyz snižuje úroveň pohodlí v interiéru

Nevzhledné svědící pupínky nejsou tím jediným, čím nás hmyz dokáže potrápit. Například mouchy roznáší bakterie, klíšťata jsou nositeli vážných onemocnění a bodnutí sršněm může vyvolat silnou alergickou reakci. Hmyz, který v interiéru uhyne, napadá na parapet či na zem, a tak musíme častěji uklízet. Existují tradiční způsoby, jak se proti okupaci hmyzem bránit, avšak mají spoustu nevýhod. Mucholapky obsypané velkým množstvím much působí odpuzujícím dojmem, odpuzovač komárů do zásuvky zase uvolňuje nebezpečné látky.

Mucholapky a odpuzovače jsou překonány

Naštěstí jsou mnohem účinnější metody, jak se s hmyzem vypořádat – sítě do oken a dveří. Takové sítě můžete použít jak do oken, tak do vstupních otvorů domu. Nezvaný hmyz tak stihnete vypudit ještě dřív, než se stačí propašovat na váš balkon či terasu. Sítě proti hmyzu můžete klidně zkombinovat i se stínící technikou, například venkovními žaluziemi.

Čím se jednotlivé druhy vyznačují a kde je můžete použít?

20

Typ C

19

Typ E

Okenní sítě

Okenní sítě se montují na rám okna. Ve společnosti ISOTRA nabízíme dva druhy modelů – typ C a typ E.

Když nechcete vrtat

Pokud se vám do rámu okna nechce vrtat, zvolte typ C. Montáž okenní sítě typu C je velice jednoduchá – síť zacvaknete pomocí otočných klipů. Typ C se také hodí v případě, že máte atypický tvar okna nebo okno bez okapnice. Rám sítě je vyroben z pevného hliníku. Vzhled rámu můžete vybírat z RAL barev, renolitové fólie nebo imitace dřeva.

Když máte starší typ oken

Pro starší typ oken nebo stavebních otvorů se hodí okenní síť typu E. Síťku do okna navrtáte pomocí obrtlíků nebo pružinových kolíků. Jednotlivé modely se mezi sebou liší provedením, velikostí a tvarem. Stejně jako u předchozího typu, i zde je rám vyroben z pevného hliníku. Vzhled sítě může imitovat dřevo, nebo si můžete vybrat z RAL barev.

Rolovací sítě

Zvláštním druhem okenních sítí jsou sítě rolovací. Perfektně se hodí, když máte dvoukřídlá okna nebo hledáte uspokojivé řešení pro balkónové dveře. Rolovací síť, jak už její název napovídá, můžete podle potřeby vyrolovat nebo zastavit v libovolné poloze, a to horizontálně nebo vertikálně. Pro horizontální polohu volte typ F10; opačnou, tedy vertikální polohu, zvládá typ G10. Rolovací sítě se umisťují do ostění nebo na rám okna a jejich montáž vyžaduje drobné zásahy do okenního rámu. Obtížnější montáž je však vykompenzována jednoduchým rolovacím mechanismem.

Dveřní sítě

Dveřní sítě proti hmyzu se skvěle hodí do místností, u kterých se dveře netrhnou. Typicky se jedná o místnosti, které sousedí s terasou, balkonem, apod. Předností dveřních sítí je samozavírací mechanismus. Široký výběr barev vám navíc zaručí, že síť barevně sladíte s jakýmkoliv dřevěným či plastovým oknem.

Plisované sítě

Velkou výhodou plisovaných sítí je snadná instalace a případná demontáž. Plisované sítě mají nízký profil, hodí se tedy do prostorů, kde se pohybují děti, nebo domácí mazlíčci. Síťovina je vyrobená z kvalitního materiálu, odolného vůči dešti, UV záření a větru.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3511 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3511 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.