Hledat
Dům a zahrada
9. července 2018

5 tipů, jak si s dětmi užít léto na zahradě

Redakce
4 min
4614 přečtení
5 tipů, jak si s dětmi užít léto na zahradě

Zahrada je ideálním místem, kde se děti mohou vyřádit. Jenže zatímco ony dovádějí, vy trnete strachem, co zase provedou. Zní vám to povědomě? Naštěstí existují aktivity, které jsou zábavné a bezpečné zároveň. Nehrozí, že byste přišli o ušní bubínky nebo museli volat hasiče.

Které to jsou?

Ping pong
Ping pong alias stolní tenis je jednoduchá a oblíbená hra jak mezi dětmi, tak i dospělými. Pro děti je navíc relativně bezpečná. Nehrozí zde riziko ošklivých pádů či zlomenin. Stolek na stolní tenis je skladný a mobilní, takže jej můžete přenášet kamkoli po zahradě. Pokud máte zastřešenou verandu, děti si mohou zahrát i za deště. A vy se k nim můžete přidat.

Autodráha
Postavte dětem super autodráhu a budou vás milovat! Je to skvělý způsob, jak děti naučit pravidla silničního provozu. A nemusíte zůstávat jen u samotných autíček. Okolo silnic a cest můžete s dětmi postavit i město. Výhodou je, že děti mohou použít jakékoli hračky, které doma najdou. Nebo si také mohou postavit domy z kartonu a udělat z nich třeba poštu, nádraží nebo i školu. Použít můžete nepotřebné dlažební kostky či tenkou látku. Zkrátka něco, po čem budou autíčka dobře jezdit. A jak taková autodráha může vypadat? Podívejte se na fotky.

Malování na kamínky
Občas s dětmi můžete vyrobit něco pěkného. Zkuste s nimi například malovat na kamínky a oblázky. Nepotřebujete žádný obtížně dostupný materiál – určitě se na vaší zahradě nebo v jejím okolí nějaký ten kamínek válí. Děti si je mohou samy nasbírat. Pak stačí popadnout vodovky a pustit se do díla.

Deskové hry
Že deskovkám odzvonilo? Ale kdeže. Je pravda, že na Člověče, nezlob se, dnešní děti zřejmě neutáhnete. Existuje spousta her z filmového a knižního světa (Pán Prstenů), nebo na motivy oblíbených počítačových her (např. Zaklínač), které děti přímo zbožňují. Vhodně zvolenou hrou děti rozvíjejí logické myšlení a učí se myslet strategicky. Hry mohou být karetní, deskové, vzdělávací nebo klidně můžete luštit rébusy. Výhodou je, že deskovky mohou být pro více hráčů. Zabavíte tak celou rodinu.

15

Fotografický workshop
Fotografování je skvělý způsob, jak vyjádřit své pocity a probudit v sobě duši umělce. Slušné fotky děti pořídí i mobilem. Pokud přece jen chcete, aby se naučily fotit pořádně, kupte jim foťák a zkuste společně fotit. Dětem ukažte základní pravidla a triky, které najdete na internetu. Letošním hitem jsou polaroidové foťáky. Z takových fotek můžete sestavit pěkné a originální album. Uchováte tak vzpomínky na krásné léto.

Napište nám pod příspěvek na našem Facebooku nějaké vaše tipy!

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4614 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4614 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.