Hledat
Sezónní témata
28. června 2023

Jak zabavit děti o prázdninách

Redakce
3
1066 přečtení
Jak zabavit děti o prázdninách
Babičky nejsou k dispozici, dovolená na celé prázdniny nevystačí a zbylý čas pokrýt tábory z nějakého důvodu nejde? Zaveďte si s dětmi prázdninový rytmus doma a na zahradě.

Léto na zahradě

Čím větší zahrada, tím lepší možnost vyžití pro děti jakéhokoli věku. Malé i větší školáky většinou baví prozkoumávat zahradu na vlastní pěst, ať už o samotě, nebo v partě. Dospívající už si raději zalezou do zahradní houpačky nebo na terasu pod markýzu s mobilem či časopisem. Stačí dohlédnout na namazání opalovacím krémem, občas je zkontrolovat pohledem z okna a dodávat zásoby jídla a pití.

Nenechávejte děti bez dozoru na zahradě, kde je nezakrytý bazén nebo jiná vodní plocha!

Jídlo můžete spojit s pobytem venku a nechat děti, ať si připraví piknik. Pod stromem nebo pod pergolou si mohou roztáhnout piknikovou deku a vzít ven košík či batoh s jídlem, uzavíratelné lahve s nápoji a plastové nádobí. Stolování venku je bude bavit. Případně můžete rovnou zorganizovat malou zahradní party.

Venku můžete provozovat nespočet aktivit. Pročtěte si třeba náš článek o tom, jak zabavit děti na zahradě, ale i na terase či balkoně. Jestli není velké vedro, mohou se děti vyřádit pomocí pohybových her, na překážkových drahách nebo různých závodech a míčových hrách. V tropických teplotách zvolte třeba malování křídami na chodník nebo jiné klidové činnosti.

Větším dětem můžete nabídnout možnost výdělku pomocí jednoduchých prací na zahradě a kolem domu. Mohou natírat plot, sekat trávník, plít nebo sklízet úrodu. Za práci nad rámec běžných povinností by měly dostat rozumnou odměnu.

Potřebujete další tipy? Inspirujte se v našem dřívějším článku, jak si užít léto s dětmi na zahradě.

Spojte se s ostatními rodiči

Mají děti v okolí kamarády? Domluvte se s ostatními rodiči na střídání „dozorové služby“: jeden den mohou být všechny děti u vás, jindy zase u sousedů. Tímto způsobem získáte alespoň nějaký čas na práci.

Na podobném principu můžete vytvořit mini „tábor“, kdy vezme vždy jeden z rodičů děti na výlet, piknik nebo na hřiště.

Příměstské tábory

Některé děti nechtějí spát mimo domov, ale program na příměstských táborech ocení. I na poslední chvíli se dají najít místa na táborech ve vašem okolí. Zkuste hledat na internetu nebo prozkoumat vývěsky před školou, v mateřském centru nebo na místním úřadě. K dispozici je celá řada témat od sportovních kempů po jazykové a počítačově zaměřené kurzy.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
1066 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
1066 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.