Hledat
Svět Isotra
21. července 2021

Hravý, minimalistický nebo romantický: styl pokoje pomohou určit interiérové rolety

Redakce
2
2926 přečtení
Hravý, minimalistický nebo romantický: styl pokoje pomohou určit interiérové rolety
Jak snadno změnit ráz celého pokoje? Měnit stavební dispozice je náročné a drahé, možnosti zařízení nábytkem také nejsou nekonečné. Změny interiérového textilu a stínicí techniky ale dokážou místnost vyladit přesně tak, jak potřebujete.

Látkové rolety: vyberte si svůj styl

Styl pokoje a samozřejmě i stínění určuje jednak jeho využití, jednak osobní vkus a nátura jeho hlavních obyvatel. Minimalistická pracovna, romantická single ložnice i pokoj pro malé děti vyžadují různá pojetí. Z bohatých vzorníků látek si určitě vybere každý.

Příklady vzorů rolet pro různé styly:

  • Minimalistický pokoj: Volte barvu textilu i rolet co nejvíce neutrální, ideálně šedou, bílou nebo světle béžovou. Minimalistické zařízení počítá s maximálním přísunem denního světla.
  • Romantický pokoj: Pro něžný interiér můžete vybrat látky v pastelových odstínech, ale také vzor květin nebo například puntíků. Nenápadně a přitom mile působí například také šedo-bílé abstraktní tvary.
  • Dotvoření dětského pokojíčku: Malí obyvatelé dětských pokojů budou nadšeni z látek, které probouzejí jejich fantazii. Ufoni, draci a princezny – nebo třeba jen pestré proužky, které potěší v útlém věku a zároveň neurazí ani dospívajíc

Čím se liší jednotlivé modely interiérových rolet? Rozdílné jsou podoby horních a spodních profilů, případně přítomnost vodicích lišt. Roleta Nemo má například jen boční konzoly bez krycího profilu a je možné ji nainstalovat na okenní křídlo bez vrtání do rámu. Roleta Sunlite zase nabízí doplnění ozdobné horní lišty o LED osvětlení.

Barvy můžete vybírat podle osobních preferencí, ale také podle jejich vlivu na zdraví, schopnosti nabíjet vás energií nebo naopak uklidňovat.

Rolety den a noc

Chcete zkombinovat výhody rolet a žaluzií? Vyberte si z látek den-noc: získáte možnost plynulé regulace světla a zachováte si příležitost přizpůsobit stínění barevnému ladění pokoje.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2926 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2926 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.