Hledat
Sezónní témata
25. července 2019

5 důvodů, proč si pořídit rolety den a noc

Redakce
5
8630 přečtení
5 důvodů, proč si pořídit rolety den a noc

S přicházejícím létem je denní světlo delší a intenzivnější, vhodný výběr zastínění na sebe tak nenechá dlouho čekat. Pokud sháníte účinné stínění, které bude zároveň dobře vypadat, přečtěte si o roletách den a noc.

Rolety den a noc nejsou tak rozšířené jako klasické žaluzie, přitom nabízejí elegantnější a plynulejší stínění. Jaké jsou jejich výhody?

Práce se světlem

Princip rolet den a noc je jednoduchý – v jejich látce se střídají průhledné a neprůhledné pruhy a překrývají se dvě vrstvy, díky čemuž můžete plynule regulovat intenzitu světla a nastavovat různou míru jeho průchodnosti roletami.

Multifunkčnost

Tento typ zastínění kombinuje funkci žaluzií i rolet a nabízí tak široké využití – od velkých skleněných ploch v kancelářích přes obývací pokoj, kuchyň až po koupelnu. Obzvlášť elegantní jsou na francouzských oknech. Barvy rolet se dají kombinovat a jejich škála je opravdu široká a stejně tak krycí profil nemusí být pouze plastový, ale také kovový. Ovládat se dají jak ručně, tak elektricky.

477

Útulnost a styl

Na rozdíl od masivních předokenních rolet disponují rolety den a noc jemnějším vzhledem. Dotvoří tak atmosféru domova, který zútulní, a umožní citlivěji doplnit styl interiéru. Podle výběru látek může být navíc látka polopropustná i při úplném zatažení a vytvořit tak uklidňující šero, ale nikoli úplnou tmu, což se může hodit například do dětského pokojíčku.

Bezpečí

Díky variabilitě materiálu rolet se také zvyšuje jejich bezpečnost – látky lze totiž vybírat nejen podle barev a vzorů, ale také podle typu materiálu. Ty s obsahem skelného vlákna jsou vhodné pro alergiky, látky se speciální povrchovou úpravou zase vytvoří bezpečnější pracovní, ale třeba i domácí prostředí, protože jsou nehořlavé.

Montáž kamkoli

Velkou výhodou látkových rolet den a noc je jejich snadná instalace. Montáž lze provést na stěnu, ke stropu nebo bez jakéhokoli vrtání přímo na rám okna.

Jak vybrat ty správné rolety do oken?

  • Změřte si celkovou plochu, kterou potřebujete odstínit – ne všechny rolety mohou být použité na větší plochy nebo například francouzská okna.
  • Najděte tu správnou barvu – rozhlédněte se po interiéru a určete si takovou barvu, která ho bude designově vhodně doplňovat
  • Rozhodněte se, jestli vám stačí manuální ovládání, nebo budete potřebovat dálkové
  • Zvažte všechna rizika a v případě, že se jedná o průmyslové nebo jiné prostory, kde je vyšší pravděpodobnost vznícení, nebo v případě, že je v místnosti alergik, pořizujte rolety se speciálními látkami.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
8630 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
8630 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.