Hledat
Svět Isotra
26. ledna 2022

Žaluzie, nebo rolety? Výhody obojího spojují rolety den a noc

Redakce
3
3185 přečtení
Žaluzie, nebo rolety? Výhody obojího spojují rolety den a noc
Nemůžete se rozhodnout mezi roletami a žaluziemi? Existuje hned několik řešení: zkombinujte vnitřní a venkovní stínění nebo zvolte rolety den a noc, které spojují to nejlepší z obojího.

Předokenní rolety a interiérové žaluzie

Vyhovuje vám regulace dopadajícího světla pomocí naklápění lamel žaluzií. Zároveň ale chcete mít úplně zatemněno na spaní. Ideální kombinací pro vás jsou interiérové žaluzie a předokenní rolety.

Horizontální žaluzie, to je finančně dostupná klasika oblíbená ve většině domácností. Zvážit ale můžete i látkové vertikální žaluzie, které dokážou zastínit i atypické tvary oken.

Místo interiérových žaluzií vyzkoušejte plisse. Přinesou vám rozptýlené světlo přes den a jednoduché nastavení soukromí pomocí posouvání horního i dolního profilu.

Venkovní žaluzie a látkové rolety

Můžete na to jít i opačně: naklápěním regulovat příchozí světlo u venkovních žaluzií a interiér ozdobit látkovými roletami. Díky tomuto řešení bude velmi stylově působit jak exteriér vašeho domu, tak i textilie v interiéru. Bohatý výběr látek na rolety umožňuje jejich přizpůsobení každému vkusu a stylu.

Přečtěte si víc o historii rolet!

Rolety den a noc

Nejjednodušší řešení „vše v jednom“ nabízejí rolety den a noc. Jde o „nekonečné“ rolety, na kterých se střídají pruhy průsvitné a neprůhledné (i zatemňující) látky. Jejich posouváním je možné plynule regulovat přístup denního světla – jak pro činnosti, které vyžadují dobré osvětlení, tak i pro odpočinek nebo spánek, kdy chceme zabránit přístup nevítaným slunečním paprskům.

Znáte pět důvodů, proč byste si měli pořídit rolety den a noc?

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
3185 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
3185 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.