Hledat
Sezónní témata
22. dubna 2021

Vyjímatelné, rolovací i plisse: znáte různé druhy sítí proti hmyzu?

Redakce
2
4193 přečtení
Vyjímatelné, rolovací i plisse: znáte různé druhy sítí proti hmyzu?

Sítě proti hmyzu nemusí mít jen podobu neskladného rámu, kvůli jehož instalaci je potřeba vrtat do oken či dveří. Před hmyzem vás ochrání sítě snadno vyjímatelné pomocí otočných klipů, ale také plisované nebo s horizontálním či vertikálním rolovacím systémem. Která se hodí právě do vašich oken nebo dveří na zahradu?

Vyjímatelné sítě: typ C se snadnou instalací

Pro okna bez okapnice jsou ideální sítě typu C. Jejich pevný hliníkový rám lze vzhledově přizpůsobit oknům – může být v imitaci dřeva, potažený renolitovou fólií nebo v jakékoli barvě RAL. Instalace probíhá pomocí otočných klipů a nevyžaduje vrtání ani jiné zásahy do rámu okna. 

827

Starší typy oken můžete vybavit sítí typu E s navrtáním do okenního rámu.

Rolovací síť proti hmyzu: vyberte si horizontální nebo vertikální rolování

Zarolovat síť proti hmyzu jako roletu podle aktuální potřeby? To vám nabídne rolovací síť typu F10 nebo G10. Liší se osou rolování: typ F10 můžete vyrolovat a zastavit v libovolné horizontální poloze, typ G10 vertikálně. Oba typy lze umístit na ostění nebo přímo do rámu okna – v takovém případě budou potřeba drobné zásahy do rámu a dojde k mírnému zmenšení světlosti okna.

Nebezpečný létající hmyz v Česku:

  • mouchy mohou způsobit zažívací potíže nebo i žloutenku typu A
  • včelí, vosí a sršní bodnutí bolí a u alergických jedinců může být velmi nebezpečné
  • komáři znepříjemňují klidný spánek, ale mohou přenášet i některé nemoci, například valtickou horečku
  • muchničky, bzikavky a další bodavý hmyz přenáší například lymeskou boreliózu
  • o dalších nebezpečích hmyzu v domácnosti jsme psali v tomto článku

Plisované sítě: vhodné na časté procházení i pro širší prostory

Mezi výhody plisovaných sítí patří štědrá maximální šířka – v závislosti na typu od 2,5 do 5 metrů, což umožňuje proti hmyzu ohradit i stěny verandy nebo široký vstup na terasu. Plisovaná síťovina je odolná proti dešti, větru i UV záření, plisé sítě se snadno instalují i demontují. Pokud místo shrnovacích plisovaných sítí preferujete klasickou dveřní síť, samozavírací typ H1 lze díky bohatému barevnému vzorníku sladit s jakýmkoli dřevěným nebo plastovým rámem. Můžete tak zahradu na jaře a v létě využívat bez obav z nastěhování houfů obtížného hmyzu.

828

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4193 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4193 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.