Hledat
Sezónní témata
30. září 2020

Venkovní žaluzie: na co jsou dobré na podzim a v zimě?

Redakce
2
2544 přečtení
Venkovní žaluzie: na co jsou dobré na podzim a v zimě?

Když se řekne žaluzie, většinu lidí okamžitě napadne zastínění. Před pronikavým sluncem a letním horkem chrání venkovní žaluzie výborně, tím ale výčet jejich funkcí nekončí. K čemu všemu se hodí, i když máte před sebou chladnější dny, méně sluníčka a zataženou oblohu?

Venkovní žaluzie – významná tepelná i hluková izolace

Především ve sklopeném stavu venkovní žaluzie velmi dobře izolují. Chrání nás tedy jak v létě před vedrem, tak v zimě před tepelnými ztrátami prostřednictvím plochy oken, čímž umožňují ušetřit jak za vytápění, tak za klimatizaci.

Venkovní žaluzie také pomáhají izolovat proti hluku zvenčí – rozdíl poznáte především tehdy, když bydlíte blízko rušné ulice nebo kolejové trati, utlumí ale například i hlasitého psa, kohouta či cirkulárku od sousedů.

Ochrana proti zlodějům i nehodám

Všechny druhy venkovních žaluzií snižují riziko násilného vniknutí do domu. Pokud ale potřebujete co nejdůkladnější zabezpečení, je pro vás nejvhodnější speciální žaluzie Titan  – v uzavřeném stavu není možné s žaluzií zvenku jakkoli manipulovat a neoprávněně proniknout dovnitř.

Už jste někdy museli volat sklenáře po zásahu míčem? S venkovními žaluziemi není nutné tolik krotit dětské hry, protože je daleko obtížnější proniknout přímo k oknu.

729

Výhody venkovních žaluzií využijete, i když bydlíte v paneláku! Přečtěte si článek o tom, jak jdou dohromady.

Bojujte s venkovními žaluziemi proti alergiím

I na podzim ještě poletují ve vzduchu alergizující pyly. Pokud se právě vás týkají alergie na pyly podzimních rostlin, venkovní žaluzie vám pomohou s nimi bojovat: stačí sledovat předpověď a zavírat lamely v době silného větru. Pyly tak neproniknou dovnitř a vám se bude lépe dýchat. O výhodách venkovních žaluzií nejen pro alergiky se dočtete zde.

Podzim a zima je ale především sezonou alergií na prach a roztoče. A i takovým alergiím při používání venkovních žaluzií ulevíte – především proto, že venkovní stínění vám umožní zbavit se závěsů a, záclon, rolet nebo vnitřních žaluzií, na kterých se prach usazuje.

Buďte připraveni na ostré zimní sluníčko i na příchod jara

Žaluzie, ať už venkovní, nebo vnitřní, umožňují naklápěním lamel velmi efektivní využívání slunečních paprsků. Ze slabého zimního světla tak dostanete maximum, pokud se ale slunce přece jen vynoří zpoza mraků a bude se vás snažit oslňovat, budete připraveni – a nezaskočí vás ani náhlý příchod slunečných jarních dnů.

730
Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2544 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2544 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.