Hledat
Dům a zahrada
16. července 2018

Jak si na zahradě zajistit soukromí, aniž byste museli stavět vysoké zdi a ploty

Redakce
5 min
5527 přečtení
Jak si na zahradě zajistit soukromí, aniž byste museli stavět vysoké zdi a ploty

Vlastnit rodinný dům je snem skoro každého z nás. Toužíme po dostatku místa, pohodlí a soukromí. Příjemným bonusem je určitě zahrada, na které rádi trávíme volné chvilky, a tak není divu, že pro nás představuje pomyslný ráj. 

Jenže i na takové zahradě se můžete občas cítit jako ve výkladní skříni. Zvláště nepříjemní vám mohou být zvědaví sousedé a kolemjdoucí, v létě zase cyklisté. Někdy se o ztrátu soukromí postará i architektonické rozvržení domu. Příkladem může být dvojdomek, kdy naproti přes dvůr bydlí další rodina a vidí vám přímo do oken. Pokud bydlíte blízko silnice či jiné vytížené komunikace, jistě vás potrápí i hluk z projíždějících vozidel. Otázku soukromí jistě neřeší pouze rodinné domy. Často se může potřeba po větším soukromí objevit i ve firmě nebo v hotelích.

Řešením je stínící technika

Chránit se před zraky ostatních či velkým hlukem můžete vysokými zdmi či plotem okolo zahrady. Nevýhodou takového odclonění je, že nepůsobí esteticky dobře a navíc vás připraví o výhled do okolí. Jako vhodné řešení se jeví stínící technika, živý plot nebo stromy. A právě o stínící technice dnes bude řeč.

Jakou stínící techniku můžete vybrat?

S nedostatkem soukromí si hravě poradí vhodná stínící technika, například venkovní žaluzie nebo rolety. Skrz venkovní žaluzie vám nikdo do oken neuvidí, zároveň vás žaluzie nebudou omezovat při výhledu z okna. Venkovními žaluziemi můžete zastínit i větší plochu než jen samotné okno. Skvěle totiž padnou i pergolám. Pokud chcete být místo venkovních žaluzií obklopeni látkou, můžete si vybrat ze screenových rolet. Díky venkovním žaluziím či roletám si budete v klídku hovět pod pergolou – zvědaví sousedé na vás neuvidí a žádný sluneční paprsek si na vás jen tak nepřijde.

Ochrana před zloději?

Venkovní žaluzie oceníte i v případě, kdy chcete být chráněni před zloději. Například žaluzie Titan 90 od značky ISOTRA jsou vyvinuty tak, aby se v uzavřeném stavu lamely do sebe uzamkly a netvořily žádné mezery.

16

Jaké jsou výhody stínící techniky?

  • poskytují dostatek soukromí
  • zamezují vniknutí slunce a tepla do interiéru, popřípadě do pergoly
  • blokují hluk zvenčí
  • chrání před násilným vniknutím do domu
  • přidávají vašemu domu či pergole pěkný a elegantní vzhled

Jak vidíte, nemusíte hned stavět vysoké zdi a ploty, abyste si dopřáli trochu soukromí. Venkovní žaluzie to hravě zvládnou za vás a ještě mají spoustu užitečných funkcí navíc. 

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
5527 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
5527 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.