Hledat
Sezónní témata
19. srpna 2019

Venkovní žaluzie a panelák? Všechno jde!

Redakce
5
11285 přečtení
Venkovní žaluzie a panelák? Všechno jde!

Pokud bydlíte v paneláku a máte okna na jih nebo na západ, určitě to znáte: v létě se s postupujícím dnem a přibývajícím slunečním žárem stává váš byt prakticky neobyvatelným. Větrání nic nevyřeší a vnitřní stínění už si s rozpáleným oknem příliš neporadí. Předokenní rolety sice sluneční žár odrazí, ale nepropustí ani denní světlo.

Předokenní žaluzie vedro v panelákovém bytě vyřeší

Venkovní žaluzie totiž dokážou odrazit sluneční paprsky ještě předtím, než tepelné záření stačí proniknout do obytných místností a až nesnesitelně je zahřát. Když je slunce vysoko, lamely mohou zůstat úplně otevřené a i v této poloze odstíní významné množství tepla. Výhodou žaluzií je také to, že omezují pohled zvenku dovnitř a chrání tak soukromí obyvatel. V panelácích, které často stojí blízko u sebe, je to více než příjemná vlastnost.

Venkovní žaluzie se upevňují do fasády a tím pádem jejich montáž obvykle podléhá schválení SVJ. Zjistěte si dopředu, jak je to právě ve vašem společenství vlastníků.

Venkovní žaluzie: bezpečnostní i dekorativní

Mezi další výhody předokenních žaluzií patří jejich bezpečnostní funkce – všechny alespoň částečně zabraňují vniknutí do objektu. Nadstandardními bezpečnostními prvky jsou vybaveny například žaluzie Titan

487

Titan

Kromě praktických vlastností mohou ale žaluzie sloužit i jako ozdobný prvek, díky kterému si poznáte svá okna už zdálky. Různý tvar lamel nemá jen dekorativní funkci: lamely tvaru C mají jednoduchý hladký profil a model Cetta Flexi díky nepřítomnosti podélného záhybu potřebuje jen malý prostor pro nábalovou schránku. Tvar S nebo Z, jako mají modely Setta a Zetta, zase při úplném sklopení vytváří celistvou plochu, čímž umožňují kvalitnější zastínění.

486

Setta

Tepelná izolace v zimě a další výhody

Kromě toho, že chrání před přehříváním v létě, dokážou venkovní žaluzie naopak tlumit tepelné ztráty v topné sezóně. Zatažené žaluzie také chrání před venkovním hlukem. U některých modelů si můžete zvolit samonosné provedení, zvýšení odolnosti proti větru nebo vestavěnou síť proti hmyzu. Ze širokých možností ovládání si určitě vyberete takový, který vám bude vyhovovat nejlépe – jsou k dispozici jak manuální způsoby pomocí kliky nebo šňůry, tak i elektrické ovládání klasickým nástěnným spínačem nebo dálkovým ovládáním. 

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
11285 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
11285 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.