Hledat
Dům a zahrada
4. července 2018

Jak čistit venkovní žaluzie snadno a rychle?

Redakce
1 min
13443 přečtení
Jak čistit venkovní žaluzie snadno a rychle?

Venkovní žaluzie jsou sice odolné, ale nánosy špíny se na nich mohou neblaze podepsat. Téměř neustále na žaluzie útočí nečistoty šířící se vzduchem – prach, pyl či nečistoty způsobené hmyzem. Aby byly stále krásné a v perfektním stavu, měli byste je čistit alespoň dvakrát ročně, a to vždy po skončení zimy a léta.

Jak na to ?

  • Žaluzie sklopte do svislé polohy
  • Navlhčete je vodou
  • Očistěte je houbou nebo jemným hadrem namočeným do mýdlové vody nebo jaru. Hadřík a houba by neměly být vyrobené z hrubého materiálu
  • Na závěr nečistoty smyjte čistou vodou

Kromě hadříku můžete použít i klasickou zahradní hadici. Pouze dávejte pozor, aby proud vody nebyl příliš silný. S chemií to nepřehánějte Dbejte na to, abyste na čištění nepoužívali příliš agresivní chemii. I když je povrch žaluzií vyroben z extra odolného hliníku, nevhodný čisticí prostředek mu může ublížit. Proto na žaluzie nikdy nepoužívejte žádné čisticí pasty, písky, ředidla, apod. Vystačíte si jen s mýdlovou vodou nebo obyčejným jarem, který má doma každý.

Obecně platí, že sami zvládnete vyčistit žaluzie v nízkých patrech. Pokud bydlíte ve vyšších patrech a na žaluzie nedosáhnete, využijte firem, které se na čištění venkovních žaluzií specializují.

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
13443 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
13443 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.