Hledat
Dům a zahrada
3. prosince 2019

Venkovní roleta Vivera

Redakce
3
3209 přečtení
Venkovní roleta Vivera

Venkovní rolety přinášejí vysoký stupeň tepelné i hlukové izolace a zároveň esteticky doplňují budovu. Znáte model Vivera, který umožňuje dokonce integraci sítě proti hmyzu?

Venkovní rolety s plastovými, nebo hliníkovými lamelami?

Hliníkové lamely plněné PUR pěnou jsou odolnější a v průběhu času působením slunce a mrazu nevyblednou. Lépe vzdorují extrémním výkyvům počasí, například poškození kroupami, a je těžší je překonat při pokusu o vloupání. Vyšší kvalita ovšem znamená i vyšší cenu. Rolety Vivera poskytují možnost volby z obou materiálů.

556

Výhody venkovní rolety Vivera

V létě mohou být útoky venkovního hmyzu nejen nepříjemné, ale i nebezpečné. Sebe i své blízké můžete ochránit sítí proti hmyzu – a pokud plánujete pořízení venkovních rolet, můžete vyřešit dva problémy během jediné montáže. V případě, že se potýkáte s tepelnými ztrátami , vám venkovní rolety mohou pomoci i tady. Není navíc nutné je stahovat páskem či klikou, k dispozici je i pohodlné elektrické ovládání.

Přednosti venkovních rolet v kostce

  • umožňují vysoký stupeň zastínění
  • lze stínit a zároveň větrat
  • zlepšují tepelně izolační vlastnosti oken (v zimě udržují teplo uvnitř, v létě ho naopak odrážejí)
  • snižují hladinu hluku
  • zvyšují bezpečnost objektu

Venkovní rolety na balkon nebo na terasu

Jako zastínění a tepelná izolace oken fungují venkovní rolety skvěle, ale ideálně dokáží ochránit i balkonové dveře či francouzské okno na zahradu nebo terasu. Maximální garantovaná plocha rolet Vivera je 8,5 m2, v případě kombinace Vivera-Sectra se zabudovanou sítí proti hmyzu to jsou 3 m2 na závětrné nebo 2 m2 na návětrné straně. Nic tedy nebrání vybavení prakticky všech prosklených ploch v domě venkovními roletami.

Montáž venkovní rolety Vivera

Roleta Vivera je k dispozici ve dvou provedeních roletové schránky: přiznaném a zaomítacím. Lze ji umístit na rám okna buď z exteriéru, nebo z interiéru; zaomítací provedení je možné namontovat i na rám okna pod fasádu nebo zateplení. Pokud se rozhodnete pro rolety už v průběhu projektování rodinného domu, lze zaomítací provedení rolety Vivera namontovat do překladu Porotherm.

Potřebujete roletu do překladu Heluz? Psali jsme o nich zde.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3209 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3209 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.