Hledat
Svět Isotra
20. února 2023

Trendy ve stínění 2023: hlasové ovládání, návrat rolet a odstínění tepla

Redakce
3
1408 přečtení
Trendy ve stínění 2023: hlasové ovládání, návrat rolet a odstínění tepla
Zařizujete domácnost a chcete ji mít podle posledních trendů? Móda ovlivňuje i stínicí techniku, v tomhle případě ale nejde jen o vizuální působení. Moderní stínění využívá nejčerstvějších vědeckých poznatků i technických objevů a držet se trendů má hned několik výhod. Stínicí technika pořízená podle nejnovější módy vám hned tak morálně nezastará, bude dlouho pěkná a zároveň funkční.

Interiérové stínění: rolety, vrstvené stínění a hlasové ovládání

Stýská se vám po klasických roletách? Přišel čas si je znovu pořídit: tradiční rolovací rolety získávají na popularitě. Díky moderním způsobům ovládání se navíc vyhnete trapným scénám jako vystřiženým z filmu Lásky jedné plavovlásky. Rolety ovládané řetízkem nebo dálkovým ovládáním rozhodně nečekaně vystřelovat ke stropu nebudou.

Jsou vám rolety sympatické, ale přece jenom byste rádi interiér trochu více oživili? Zkuste rolety den a noc, které spojují výhody klasických rolet s možností regulace denního světla. Nebo prozkoumejte posuvné látkové panely, známé také jako japonské rolety. Sice se nerolují, ale dokážou zastínit i velká okna přes celou stěnu nebo přepažit místnost.

Barvy: bílá a přírodní odstíny

Nic pro rodiče a prarodiče malých dětí: do interierové módy přichází čistě bílá barva. Naštěstí se stále ještě můžete spolehnout i na přírodní odstíny: hnědou, šedou, krémovou, ale i světle modrou nebo zelenou. Není přitom nutné měnit výmalbu nebo koberce – často stačí pro oživení přidat nové potahy na polštáře, případně vyměnit potah na pohovce či příliš výraznou barvu interiérového stínění. Krémová sluší například žaluziím plisse, ladí ke všemu a rozhodně dlouho z módy nevyjde.

Barvou roku 2023 je červenorůžová Viva Magenta. Často je popisovaná jako karmínově růžová, malinově červená nebo červená s fuchsiovým, malinovým až třešňovým podtónem. Jestli se vám zalíbila, určitě najdete odpovídající odstín ve většině našich vzorníků.

Venkovní stínění: připravte se na horké léto

I venkovní žaluzie nebo rolety můžete přidat do chytré domácnosti a ovládat je pomocí jedné centrální aplikace, dálkového ovladače nebo předem připravených scénářů.

V každém případě se ale připravte na horké léto. Meteorologové předpovídají další nadprůměrně teplý rok a nepřetržitý provoz klimatizace je jak z ekonomického, tak z ekologického hlediska nevhodný. Venkovní žaluzie nebo rolety mohou pomoci odrážet horké sluneční paprsky a tím udržet v obytných místnostech snesitelnou teplotu.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1408 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1408 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.