Hledat
Dům a zahrada
3. října 2022

Stínění a dekorace v jednom: japonské stěny

Redakce
3
1492 přečtení
Stínění a dekorace v jednom: japonské stěny
Dvě, nebo i tři mouchy jednou ranou: vybavení, které zastíní váš domov před přebytkem slunečních paprsků, dodá mu osobitý styl a třeba ještě i přepaží místnost na dvě různé oblasti. To všechno nabízejí posuvné látkové panely, kterým říkáme japonské žaluzie nebo japonské rolety.

Snadné zastínění velkých oken

Zastínit velká okna dá fušku: s horizontálními žaluziemi si budete připadat jako ve vězení, na rolety nebo plisse u stropu těžko dosáhnete. Dobrou volbou jsou vertikální žaluzie, ale jestli se chcete vizuálně rozmáchnout, japonské stěny jsou jasná volba. Je přitom jedno, jestli máte okna až do stropu: japonské stěny se dají ukotvit do stropu, ale v případě běžně velkých oken samozřejmě i do stěny.

Esteticky zakryjte police, kuchyň nebo spací kout

Posuvné panely japonských rolet v kombinaci s libovolným policovým úložným systémem nahradí vestavnou skříň. Originálně zakrýt ale jimi jde i kuchyňský kout nebo roh pokoje s postelí. Výhodou japonských stěn je velké množství barev a dekorů na výběr. Látky na panelech si můžete přizpůsobit nejen barevně, ale vybrat i různé materiály a vzory – třeba květiny, puntíky nebo veselé postavičky do dětského pokoje. Dohodnout se dá také potisk vlastním vzorem.

Nechce se vám shrnovat panely manuálně? K dispozici je i elektrický pohon na dálkové ovládání.

Oddělení pracovního místa i relaxačního koutku

Rozdělení místností? Díky kotvení do stropu nabízejí japonské stěny jednoduchou a efektní možnost udělat z jednoho pokoje dva – alespoň vizuálně. Potřebujete klidný koutek na práci, na šití nebo na odpočinek? Pokud netrváte na zvukové izolaci, japonské žaluzie váš problém vyřeší.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1492 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1492 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.