Hledat
Dům a zahrada
3. října 2022

Stínění a dekorace v jednom: japonské stěny

Redakce
3
1639 přečtení
Stínění a dekorace v jednom: japonské stěny
Dvě, nebo i tři mouchy jednou ranou: vybavení, které zastíní váš domov před přebytkem slunečních paprsků, dodá mu osobitý styl a třeba ještě i přepaží místnost na dvě různé oblasti. To všechno nabízejí posuvné látkové panely, kterým říkáme japonské žaluzie nebo japonské rolety.

Snadné zastínění velkých oken

Zastínit velká okna dá fušku: s horizontálními žaluziemi si budete připadat jako ve vězení, na rolety nebo plisse u stropu těžko dosáhnete. Dobrou volbou jsou vertikální žaluzie, ale jestli se chcete vizuálně rozmáchnout, japonské stěny jsou jasná volba. Je přitom jedno, jestli máte okna až do stropu: japonské stěny se dají ukotvit do stropu, ale v případě běžně velkých oken samozřejmě i do stěny.

Esteticky zakryjte police, kuchyň nebo spací kout

Posuvné panely japonských rolet v kombinaci s libovolným policovým úložným systémem nahradí vestavnou skříň. Originálně zakrýt ale jimi jde i kuchyňský kout nebo roh pokoje s postelí. Výhodou japonských stěn je velké množství barev a dekorů na výběr. Látky na panelech si můžete přizpůsobit nejen barevně, ale vybrat i různé materiály a vzory – třeba květiny, puntíky nebo veselé postavičky do dětského pokoje. Dohodnout se dá také potisk vlastním vzorem.

Nechce se vám shrnovat panely manuálně? K dispozici je i elektrický pohon na dálkové ovládání.

Oddělení pracovního místa i relaxačního koutku

Rozdělení místností? Díky kotvení do stropu nabízejí japonské stěny jednoduchou a efektní možnost udělat z jednoho pokoje dva – alespoň vizuálně. Potřebujete klidný koutek na práci, na šití nebo na odpočinek? Pokud netrváte na zvukové izolaci, japonské žaluzie váš problém vyřeší.

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
1639 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
1639 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.