Hledat
Dům a zahrada
6. srpna 2019

Rolety den noc. Kdy je vhodné tlumené světlo?

Redakce
4
3359 přečtení
Rolety den noc. Kdy je vhodné tlumené světlo?

Chcete spojit pohodlnou údržbu rolety s plynulou regulací světla, jakou umí žaluzie – to vše v moderním a elegantním vzhledu? 

Jak nejlépe využít rolety den a noc v každé místnosti

Řešením jsou rolety den a noc, které najdou uplatnění nejen v ložnicích, ale i v ostatních pokojích bytu či domu. Přečtěte si, kdy se hodí rolety den a noc v obývacím pokoji, dětském pokoji nebo domácí posilovně.

O roletách den a noc jsme psali také v tomto článku.

Stín nebo světlo v obývacím pokoji

Obývací pokoj má často i funkci pracovny, případně si tam v pohodlném křesle rádi čteme. Na tyto činnosti je potřeba přístup co největšího množství denního světla a rolety proto můžeme buď úplně vytáhnout, nebo nastavit na maximální propustnost. Naopak pokud se chceme dívat na film nebo poslouchat hudbu, když je v letních měsících i večer stále ještě světlo, přijde nám vhod odstínění nevítaných slunečních paprsků v poloze „noc“.

482

Na čtení je nejvhodnější mírně tlumené světlo přicházející zezadu nebo z boku.

Tlumené světlo do dětského pokoje

Podobně jako dospělí v obývacím pokoji, i děti ve svém pokoji střídají aktivity, které vyžadují jasné světlo, a odpočinek, kdy je vhodné tlumenější osvětlení. Pro učení, psaní úkolů nebo třeba kreativní hry se stavebnicemi rolety vytáhneme nebo nastavíme do polopropustné polohy, pro odpočinek po obědě nebo večer před spaním je můžeme úplně zatáhnout a pustit dětem například audiopohádku.

483

Vhodné světlo pro všechny sportovní aktivity

Ať už máte speciální místnost na cvičení, nebo jste si zařídili cvičební prostor v ložnici či pracovně, rolety den a noc vám v ní pomohou navodit ideální světelné podmínky právě pro ten druh pohybové aktivity, kterému se zrovna chcete věnovat. Obecné pravidlo zní: čím intenzivnější pohyb, tím více světla. Pro aerobní cvičení nebo silové aktivity si nastavíte rolety na nejvyšší propustnost, zatímco když se chystáte provozovat jógu nebo protahovací cvičení typu pilates, připravíte si relaxační atmosféru posunutím rolet do „noční“ polohy.

Tlumené světlo v místnosti na cvičení vám pomůže lépe se soustředit a nerozptylovat se podněty z okolí.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3359 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3359 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.