Hledat
Sezónní témata
25. května 2022

Oslavte Den dětí doma i na zahradě

Redakce
1181 přečtení
Oslavte Den dětí doma i na zahradě
Prvního června slaví všechny děti svůj den. Jak jim připravit hezkou oslavu doma nebo na zahradě a užít si krásné odpoledne?

Kdy slavit Den dětí?

Mezinárodní den dětí, jak ho také známe, se slaví ve střední Evropě každoročně na pevné datum 1. června, ať už připadá na jakýkoli den v týdnu. V České republice se však koná mnoho veřejných akcí a jejich organizátoři nejčastěji využívají přilehlé víkendy. Vzhledem k tomu, že letos je tento den ve středu, se můžeme setkat s oslavami Dne dětí jak o předcházejícím, tedy posledním květnovém víkendu, tak i o tom nastávajícím, prvním červnovém.

Proč se slaví Den dětí? Původní datum byla druhá červnová neděle v roce 1857. V jednom městečku v Massachusetts ve Spojených státech Amerických sloužil místní pastor mši věnovanou dětem. Tento den pak nejprve pojmenoval Den růže nebo Den květin, až později se vžil název Den dětí. První červen byl jako Den dětí ustanoven v Rusku v roce 1949. Po světě se však slaví i v dalších termínech jako připomínka různých jiných událostí.

Děti s dětmi

Děti si samozřejmě užijí svůj den nejlépe ve společnosti dalších dětí. Nebojte se jim ho zpříjemnit už od začátku: dejte jim do školy originální svačinu, kde může být víc sladkostí než obvykle. Po škole můžete zorganizovat malou odpolední party pro kamarády a spolužáky svých dětí. Stačí trocha občerstvení a veselé hry, ať už doma, nebo na zahradě. Ve většině případů se děti zabaví samy mezi sebou, ale kdyby náhodou zábava vázla, mějte připravené například bojovky („hledání pokladu“), společenské hry nebo nápady na vhodné party hry.

Chcete spojit oslavu s výletem? Zeptejte se dětí, co by jim udělalo největší radost – my doporučujeme zoo, návštěvu cukrárny, rodinnou vyjížďku na kolech či kolečkových bruslích nebo v případě nepříznivého počasí projekci filmu v kině.

Oslava na zahradě

Na zahradě se mohou děti do sytosti vyběhat a vyřádit. Zázemí pro oslavu je ideální mít v pergole – venkovní party neohrozí zhoršení počasí, v případě, že přijde déšť, zkrátka jen zaklopíte lamely a rozdáte dětem mikiny. Potřebujete další tipy na venkovní aktivity s dětmi? Inspirujte se v našem článku.

Pomalu začíná období, kdy je venku možné trávit většinu času – využijte ho!

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1181 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1181 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.