Hledat
Svět Isotra
7. listopadu 2021

Komu se hodí screenové rolety?

Redakce
3
2663 přečtení
Komu se hodí screenové rolety?
Asi už jste slyšeli o screenových roletách, možná si je ale spojujete jen s velkoplošnými okny kancelářských budov. Screenové rolety se ale mohou hodit i do bytu, rodinného domku nebo do pergoly.

Co jsou screenové rolety

Speciální perforovaná látka screenových rolet umožňuje pronikání světla do interiéru, zároveň ale brání pohledům zvenčí a zároveň zlepšuje i tepelně izolační vlastnosti oken – screenové rolety zabraňují jak nadměrnému zahřívání interiéru v létě, tak průniku chladného vzduchu k oknům v zimě. Šetří tak peníze za vytápění i za klimatizaci, hodí se i jako doplněk pasivních domů. Přečtěte si i o dalších možnostech, jak se doma zahřát.

Kam se hodí screenové rolety

Stylově screenové rolety sedí především na větší prosklené plochy a do modernějších budov. Do větrnějších oblastí budou vhodnější rolety s bočním vodicím profilem, které se ani při velkém větru neprohýbají. Obecně screenové rolety využijete tam, kde chcete rozptýlit přicházející světlo a zabránit pohledům zvenčí, ale zároveň (kromě zatemňovacích variant) potřebujete v interiéru světlo na práci a také vidět zevnitř do zahrady nebo na ulici.

Screenové rolety odolávají změnám počasí, varianty s bočním profilem brání i přístupu hmyzu a omezují pronikání prachu.

Potřebujete zastínit pergolu a ochránit ji před profukováním větru? Roleta SCREEN ALFA ZIP se ideálně hodí právě jako boční ochrana do bioklimatických hliníkových pergol. Disponuje speciálním montážním profilem do pergol a její vyvážená spodní lišta usnadňuje vedení a napnutí screenové látky.

Látky do screenových systémů mohou být ze skelných vláken, PVC nebo polyesteru v různých poměrech. Specifická varianta blackout zajistí velmi účinné zatemnění.

Alternativy screenových rolet

Screenové rolety se vám domů stylově nehodí, ale zaujaly vás jejich vlastnosti? Zvažte venkovní žaluzie: také mají schopnost tepelné izolace a z tvarů lamel si můžete vybrat ten, který se nejvíc hodí k vaší fasádě. Žaluzie navíc umožňují lépe regulovat přísun světla. Na výběr máte i předokenní rolety, ty se ale hodí spíše k zatemnění před spaním. Pro denní stínění je potřeba jejich kombinace například s plisse žaluziemi. Nechcete nebo nemůžete instalovat venkovní stínění? Některé modely screenových rolet je možné instalovat i do interiéru, kde můžou navíc částečně nahradit sítě proti hmyzu. Typ SCREEN ZIP ECONOMY je moderní a cenově dostupnou možností pro exteriérové i interiérové zastínění. Další volbou může být elegantní SCREEN GW nebo jeho odlehčená verze SCREEN LITE.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2663 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2663 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.