Hledat
Dům a zahrada
26. srpna 2019

Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

Redakce
6
5521 přečtení
Japonské stěny: stín, a přitom dostatek světla

Nedokážete si vybrat mezi vnitřními roletami a vertikálními žaluziemi? Možná máte dojem, že by to chtělo ještě něco jiného: třeba posuvné velkoplošné panely, které se ukotví na stěnu nebo do stropu a můžete si na ně vybrat stylovou látku se zajímavým potiskem. V tom případě hledáte japonské stěny, kterým se také říká japonské žaluzie nebo japonské rolety.

Zatemňovací, nehořlavé i pro alergiky

Japonské stěny se ideálně hodí především pro velkou plochu oken, která by bylo obtížné zastínit jinak. Můžete si je ale zvolit i tehdy, pokud máte okna standardní velikosti – samy o sobě totiž vypadají velmi poutavě a dodají každému interiéru zajímavý, elegantní a přitom moderní vzhled. Mezi látkami jsou k dispozici nehořlavé varianty pro použití v kancelářích, zatemňovací verze pro nerušený spánek, nebo materiály s obsahem skelného vlákna, které ideálně vyhoví alergikům.

489

Japonské stěny nevyžadují zvláštní údržbu, při běžném znečištění stačí povrch pravidelně otírat prachovkou nebo textilií navlhčenou mýdlovým roztokem o teplotě do 30 °C. Látky s napařovanou hliníkovou vrstvou se nesmějí čistit vodou – vrstva by se tím poškodila.

Rozptýlené světlo pro pokojové rostliny

Máte rádi interiér plný světla, ale ne přímé sluneční paprsky? Nejste sami: i většina pokojových rostlin miluje tlumenější, rozptýlené světlo. Podobně jako rolety den a noc jsou japonské stěny ideálním způsobem, jak ho v interiéru docílit.

Pokojovky, kterým se bude dařit za japonskou stěnou

  • monstera
  • zamiokulkas
  • dracéna (dračinec)
  • tilandsie
  • filodendron
491

Rozdělení místnosti pomocí japonské stěny

Japonskými stěnami nemusíme pouze zastiňovat okna – lze je umístit i doprostřed místnosti a tu tak jednoduše vizuálně předělit. Montáž i manipulace s panely je jednoduchá a rychlá, japonské stěny lze ovládat buď manuálně (prostřednictvím šňůrky, tyče, nebo tahem za látku), nebo elektricky pomocí dálkového ovladače.

Máte vysoké stropy? Japonské stěny dodáváme do výšky 3 200 mm, šířka panelu se pohybuje od 1 000 mm do 5 800 mm, tedy téměř šest metrů. Profily jsou z extrudovaného hliníku v bílé nebo stříbrné barvě, látku si zvolíte z bohatého vzorníku v materiálech 100% PES, 100% Trevira CS nebo Glass fibre-PVC. Japonské stěny jsou ideální pro moderní interiér, bydlení s nádechem Orientu nebo pro ty z vás, kteří potřebují zastínit velkou plochu oken.

Poptávkový formulář naleznete níže na této stránce.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
5521 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
5521 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.