Hledat
Dům a zahrada
23. července 2019

Jaká je nejlepší barva žaluzií?

Redakce
5
16829 přečtení
Jaká je nejlepší barva žaluzií?
Využijte žaluzie k barevnému doladění domácnosti! Vnitřní žaluzie neslouží pouze ke stínění, ale můžeme je vzít v úvahu také jako designový prvek.

Nic vám nebrání sladit je s podlahami, nábytkem, textiliemi nebo prostě použít svou oblíbenou barvu – dnešní vzorníky lamel i horních a spodních profilů jsou opravdu pestré.

Nemusíte brát v úvahu jen barvu oken, podlah nebo nábytku: zkuste zvolit barvu žaluzií v odstínu výmalby stěn.

Jakou barvu žaluzií zvolit?

Bílá nejlépe odráží sluneční záření, čímž pomáhá bojovat s přehříváním interiéru. Na čistě bílé je ale vidět každá skvrnka a také usazující se prach. Nejpraktičtější barvou ohledně údržby je stříbrná, na které není zaprášení tolik znát a přitom je dostatečně světlá, aby v létě odrážela nevítané sluneční paprsky.

Máte jinou barvu oken uvnitř a jinou při pohledu zvenčí? Může být složité vybrat odstín lamel tak, aby ladil jak s dekorem dřeva, který bývá na straně fasády, tak s bílou barvou v interiéru. Zkuste některý z těchto:

  • světle žlutá
  • krémová
  • slonová kost
  • stříbrná
  • zlatá
  • kouřová
  • dekor dřeva (odstín ladící ke dřevu použitému v interiéru)

Tmavé, nebo světlé žaluzie?

Světlé žaluzie nejlépe odrážejí světlo, a tak pomáhají proti přehřívání místností v teplých měsících. Někdy je ale naší prioritou co nejlepší zastínění. V takových případech bychom měli přirozenou tendenci zvolit co nejtmavší odstín žaluzií – tmavší barva ale zpravidla nepomůže. Pokud jsou lamely dostatečně silné, jejich barva na míru zastínění nemá vliv.

Nezapomeňte, že vnitřní žaluzie nikdy neposkytnou nepropustné zastínění – vždy bude do místnosti pronikat světlo okolo krajů lamel a skrz otvory vodicích šňůrek. Pokud trváte na opravdové tmě, zvolte zatemňovací rolety

Tmavé odstíny žaluzií mohou působit elegantně, při zatažení ale většinu slunečních paprsků pohlcují a v teplém ročním období se tak místnosti zbytečně zahřívají. Na tmavých lamelách je také vidět každé smítko prachu a je náročnější udržet jejich čistý vzhled. Pokud tedy vysloveně netoužíte sladit žaluzie například s tmavým nábytkem, doporučujeme raději se tmavým barvám vyhnout.

474

Nejvhodnější barvu a typ žaluzií, které perfektně dotvoří právě váš interiér, si vyberte v nabídce horizontálních žaluzií ISOTRA, ideálně přímo z fyzického vzorníku u některého z našich obchodních partnerů, ať máte jistotu, že zvolený odstín je přesně ten pravý.

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
16829 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
16829 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.