Hledat
Udělej si sám
20. prosince 2018

Vyrobte si jednoduché ptačí krmítko z šišky!

Redakce
2
6125 přečtení
Vyrobte si jednoduché ptačí krmítko z šišky!

Další velmi jednoduché ptačí krmítko, které hravě zvládnete s dětmi. Potřebujete pouze šišky, lůj, ptačí zob a provázek.

Mnoho ptáků nás opustilo a odletělo do teplých krajin, ale někteří statečně zůstávají po celou zimu. Při nedostatku potravy ale strádají. Navštěvují parky a zahrady, kde hledají naši pomoc. Tu jim můžeme poskytnout velmi jednoduše!

106

Na šišku zamotáme provázek tak, aby byl pevný a sama šiška nespadla, když na ni přiletí páček. Přírodní lůj necháme v pokojové teplotě a až změkne a půjde s ním dobře pracovat, naplníme jím celou šišku až po okraje tak, aby na ní držel ptačí zob, semínka nebo oříšky, až ji budeme obalovat. A to je celé!

Teď už oblékneme děti do teplého oblečení a vydáme se ven věšet šišky na různé stromky.

107
Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
6125 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
6125 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.