Hledat
Udělej si sám
27. listopadu 2018

Jednoduché ptačí krmítko, které vytvoříte za 5 minut!

Redakce
2
7607 přečtení
Jednoduché ptačí krmítko, které vytvoříte za 5 minut!
Blíží se zima a mnoho ptáků odletělo do teplých krajů. Naštěstí jsou tu ještě takoví, kteří u nás zůstávají i přes zimu. Naše civilizace svými nároky a rychlým životním tempem způsobuje mnoha živočišným druhům problémy, a proto je potřeba jim pomoci.

Ukážeme vám, jak vyrobíte ptačí krmítko za 5 minut a ještě se u toho zbavíte starého a nepotřebného nádobí. Na výrobu budete potřebovat pouze 4 věci.

  • Starý hrníček
  • Klacík
  • Zrní (ptačí zob)
  • Lůj

Možná vás potěší i to, že lůj není potřeba rozehřívat v hrnci. Postačí mu pokojová teplota a poté lze smíchat se zrním.

98

Do hrníčku vložíte klacík na kraj tak, aby byl opřený o stěnu a hlavně - přesně naproti uchu! Naplníte směsí loje a ptačího zobu až po vršek, který zasypete zbytkem zrní. Pomocí provázku upevněte krmítko na silnější větev a potom se už můžete radovat z ptačích návštěv. Takových krmítek můžete na své zahradě nebo balkoně udělat nespočet. 

Ptáci přirozeně vyhledávají nová místa, kde by mohli najít potravu a tím, že do své zahrady nebo na balkon umístíme nové krmítko s nabídkou pestrého krmení, získáme nové hosty.

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
7607 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
7607 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.