Hledat
Udělej si sám
10. září 2018

DIY plechovky (nejen) na tužky a pastelky

Redakce
4 min
4177 přečtení
DIY plechovky (nejen) na tužky a pastelky

Pokud se bojíte složitých DIY výrobků, můžete si v klidu oddechnout. Náš další tip na to, jak si vylepšit domov, je opět velmi jednoduchý. Možná ještě víc, než si myslíte. A využití? No uvidíte sami!

Kdo doma občas nemá plechovku od rajčat, fazolí, hrášku nebo kukuřice? Samozřejmě je fajn, že plechovky třídíte do tříděného odpadu, ale zkuste si příště jednu, dvě nebo tři nechat. Můžete si z nich udělat krásné a stylové kelímky na tužky, pastelky, fixy, propisky nebo třeba i na kosmetické štětce.

Do této jednoduché výroby můžete zapojit své děti, které určitě dají přednost barevnějším motivům a vy si můžete udělat zase nějaké stylové "dospělácké", které se budou hodit do vašeho interieéru.

Budete potřebovat pouze pár těchto věcí:

  • Vymyté plechovky od rajčat nebo fazolí (sloupnutý obal)
  • Nůžky
  • Pravítko
  • Oboustrannou lepicí pásku nebo lepidlo
  • Ozdobný (balicí) papír, který se vám líbí

Vymyté plechovky položíme na druhou stranu papíru, změříme její velikost a uděláme si pravítkem čáru. Plechovku kolem dokola oblepíme oboustrannou lepicí páskou nebo potřeme lepidlem tak, aby nestékalo. Potom už jen opatrně lepíme papír okolo plechovky.

A je to!

Pokud vy nebo vaše děti preferují vlastní design, vezměte si čistý bílý papír a motiv si nakreslete sami!

41
43
42
44

Pokud jste si doma vytvářeli náš DIY držák na klíče a vzkazy, můžete kelímky udělat třeba do podobného stylu. A protože jsme zvědaví, chtěli bychom vidět vaše výtvory.

Ukážete nám je na našem Facebooku? Fotografii můžete přidat jako komentář k příspěvku, který najdete na naší facebookové zdi.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4177 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4177 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.