Hledat
Sezónní témata
26. listopadu 2021

Užijte si advent i bez adventních trhů

Redakce
2
1980 přečtení
Užijte si advent i bez adventních trhů
Nenechte se otrávit: advent je možné si užít i doma nebo na zahradě.

Adventní výzdoba

Období adventu, čtyř nedělí, během kterých se čeká na Vánoce, začíná vždy v neděli nejbližší 30. listopadu. Letos první adventní neděle, která je zároveň začátkem křesťanského liturgického roku, připadá na 28. listopadu. V roce 2022 nastane dokonce 27. listopadu, tedy v nejdřívější možný den.

V říjnu jsme si ukazovali, jak vyrobit podzimní věnec na dveře. Návod můžete využít i pro adventní dekoraci – věnec ze zelených větviček nebo skleněných ozdob se hodí na ozdobu dveří i svátečního stolu. Pokud budete vyrábět opravdový adventní věnec se svíčkami, které plánujete zapalovat, nezapomeňte je umístit na bezpečnostní kovové bodce a i tak mějte zapálený věnec neustále na očích – bývá častým rizikem vzniku požáru.

Advent na zahradě

Nemůžete si dát svařák na adventních trzích? Udělejte si malý adventní koutek třeba na zahradě v pergole: bude vám v ní příjemně a nemusíte hledět na hodinky, když ji vybavíte topením a osvětlením. Místo halloweenské party můžete uspořádat i adventní posezení s teplými nápoji a cukrovím.

Pohodový advent bez nervů

Pro řadu z nás je advent příjemným obdobím pestré světelné výzdoby, hrajících koled a vůně vánočního cukroví. Mnoho dalších ale advent ani vánoční období nemá příliš v oblibě – někomu se  s ním pojí nepříjemné zážitky, pro spoustu jiných jde zkrátka o příliš velký shon a nároky (vlastní i okolí). Existují ale způsoby, jak si advent zpříjemnit – ať už Vánoce opravdu nemáte rádi, nebo se „jen“ necháte každoročně semlít nároky okolí a svátečními rutinami.

Nadcházející zima je náročné období – málo denního světla a hektický konec roku. Odpoutejte od toho své myšlenky například výběrem nebo výrobou diáře na příští rok.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1980 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1980 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.