Hledat
Svět Isotra
28. února 2022

Předokenní venkovní žaluzie: termoregulace, ochrana soukromí a úspora energie

Redakce
3
2243 přečtení
Předokenní venkovní žaluzie: termoregulace, ochrana soukromí a úspora energie
Stylové venkovní stínění, které spojuje soukromí, bezpečnost a ideální množství pronikajícího světla. Venkovní žaluzie zažívají zasloužený rozkvět.

Perfektní regulace osvětlení

Stejně jako vnitřní žaluzie , i ty venkovní dokážou naklápěním regulovat množství příchozího světla. Uvnitř tedy máte tolik světla, kolik potřebujete, a zároveň soukromí bránící zvědavým pohledům zvenčí. Když světla ubývá, můžete žaluzie vytáhnout úplně.

Stylový doplněk exteriéru

Venkovní žaluzie nejsou jen prostředkem stínění, působí i jako estetický doplněk fasády domu. Celkovému vzhledu exteriéru můžete žaluzie přizpůsobit jak barvou, tak tvarem lamel. Ty mohou být do tvaru písmene C, S nebo Z – poslední dva druhy pak do sebe zcela zapadnou a v případě potřeby zatemní interiér pro nerušený spánek.

Nejprodávanější tvary lamel jsou C a Z. Zjistěte, které se vám domů hodí lépe!

Který tvar lamel vybrat?

Jednoduché, mírně prohnuté lamely ve tvaru písmene C, Isotra model Cetta, umožňují menší nábal a vyhovují většině exteriérů. Nezatemní však stoprocentně a ve větru mohou konce lamel cinkat o sebe.

Robustní Zetta ve tvaru písmene Z nabídne dokonalé zatemnění a jednolitou plochu po zaklopení žaluzií. Její výrazný vzhled ale nemusí vyhovovat každému domu.

Jemný a ladný model Setta spojuje výhody obou: zapadnutí lamel do sebe a líbivé, hladké tvary.

Termoregulace a úspora energie

Zatažené žaluzie pomáhají odrážet teplo a udržet ho tam, kde je to zrovna vhodné: v zimě uvnitř domu, v létě venku. Šetří tak nemalé peníze za vytápění nebo klimatizaci. Kromě toho přinášejí i zvukovou izolaci a lépe vás tak odstíní od nevítaných zvuků zvenčí. Více o úsporných i bezpečnostních funkcích venkovních žaluzií jsme psali v tomto článku.

Bezpečnost především

Předokenní žaluzie působí i jako bezpečnostní prvek: zlodějům se nechce překonávat další překážky před oknem nebo dveřmi, zvyšuje to riziko, že si jejich počínání někdo všimne. Jestli máte zájem o skutečně bezpečnou žaluzii, zvolte variantu Titan, která vylučuje neoprávněnou manipulaci zvenčí a možnost proniknutí do objektu.

Bezpečnostní žaluzie Emergency pak garantuje okamžité vytažení žaluzií nezávislé na elektrické energii v případě povodně, požáru nebo jiného nečekaného nebezpečí. Díky této funkci nikdo nezůstane uvězněný uvnitř domu, když se něco stane.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2243 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2243 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.