Hledat
Svět Isotra
3. prosince 2018

Nová zelená úsporám – nechte si dotovat stínicí techniku

Redakce
6
6245 přečtení
Nová zelená úsporám – nechte si dotovat stínicí techniku

Uvažujete o pořízení nové stínicí techniky? Pak vám jistě přijdou vhod informace o tom, že je možné si ji nechat dotovat z programu Nová zelená úsporám.

Díky programu Ministerstva životního prostředí nová zelená úsporám na nové stínicí technice ušetříte několik tisíc korun. Jedná se o oblast podpory A- zateplení rodinných domů. Cílem tohoto programu je dosáhnout úspory energie a zároveň zvýšit kvalitu bydlení, zlepšit vzhled měst a obcí a nastartovat tak dlouhodobé progresivní trendy.

Dotace na rodinné domy 

Dotace zelená úsporám se skládá ze tří oblastí podpory a to A až C. Oblast podpory A je určena pro rodinné domy. O dotaci můžete požádat na zateplení fasády domu, podlah, výměnu oken a nově také na pořízení stínící techniky. Dotaci na venkovní stínící techniku s ručním ovládáním s částkou 500 Kč/m2 stíněné plochy okna nebo 1000 kč/m2 na stínicí techniku s inteligentním automatickým ovládáním lze získat poměrně krátce. O tuto dotaci si může zažádat každá fyzická i právnická osoba, která vlastní rodinný dům až do 31.12. 2021 a to před zahájením, v průběhu prací či po jejich dokončení.

Podmínky programu

Pro získání dotace na stínicí techniku je potřeba dodržet několik podmínek programu.

  • Podpořená opatření můžete provést svépomocí nebo s dodavatelem
  • O dotaci smí žádat výhradně vlastník rodinného domu
  • Dotace se vztahuje pouze na budovy, u kterých byla podána žádost o stavební povolení nebo ohlášení stavby před 1.červencem 2007
  • Stínící techniku je potřeba opatřit do 24 měsíců ode dne akceptace žádosti
  • Rozhodné datum pro stanovení způsobilosti výdajů je max. 24 měsíců před podáním žádosti, při provedení prací svépomocí a instalace stínicí techniky je rozhodným datem pro stanovení způsobilosti výdajů  září 2018 včetně
Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
6245 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
6245 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.