Hledat
Dům a zahrada
8. března 2023

Jak zařídit pokoj pro hosty

Redakce
3
1681 přečtení
Jak zařídit pokoj pro hosty
Zbyla vám doma nepoužívaná místnost, například bývalý dětský pokoj nebo nepotřebná pracovna? Proměňte je v pokoj pro hosty!

Nejprve ukliďte a vymalujte

Při předělávání pokoje využijte příležitosti a celý prostor kompletně vykliďte. Zkontrolujte stav podlahy a oken, vymalujte nebo vytapetujte a důkladně vyčistěte podlahu. V hostinském pokoji by si návštěvníci neměli připadat jako ve skladišti nepotřebných věcí, to ale neznamená, že musí být prázdný.

Potřebujete úložné prostory a přitom chcete občas někam uložit návštěvu? Využijte pro tento účel například vestavnou skříň, případně skladovací část rovnou oddělte, například japonskými stěnami. Získáte dostatek místa a hosté se nebudou cítit nepříjemně.

Nábytek může být z druhé ruky

Za vybavení není nutné utrácet velké částky. Postel pro hosty může být například už nevyužívaná postel některého z členů rodiny, případně z bazaru nebo obchodu s levným nábytkem. Ideální je dvoulůžko nebo rozkládací postel, aby se v pokoji vyspali alespoň dva lidé. Kromě postele stačí už jen noční stolek a prádelník nebo skříň.

Útulné prostředí za pár korun dotvoří polštářky a další textilie, obrázky nebo zarámované rodinné fotografie. Barvy se hodí spíše neutrální, na druhou stranu v pokoji pro hosty můžete beztrestně experimentovat a zkoušet výmalbu, textilie nebo jiné úpravy interiéru, abyste si ověřili, jak budou vypadat v praxi, než je zrealizujete ve zbytku bytu.

Hostům můžete zpříjemnit pobyt i malou knihovničkou, vyřazenou audiosoupravou nebo starou televizí.

Stínění do hostinského pokoje

Pokud ještě nemáte v pokoji pro hosty stínění z dřívějška, případně je původní stínění už okoukané nebo opotřebované, zamyslete se i nad ním. Příjemné zatemnění bez nutnosti stavebních úprav poskytnou návštěvám například rolety den a noc. Jednoduché zastínění bez větších investic pak zprostředkují i klasické hliníkové horizontální žaluzie.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1681 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1681 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.