Hledat
Sezónní témata
18. září 2020

5 důvodů, proč si pořídit stínicí techniku právě na podzim

Redakce
2
3441 přečtení
5 důvodů, proč si pořídit stínicí techniku právě na podzim

Má před zimou ještě smysl zabývat se stínicí technikou? Možná budete překvapeni, ale podzim je vhodným obdobím, kdy řešit nové rolety, žaluzie nebo i sítě proti hmyzu. Objevte pět důvodů, které platí pro každého.

1. Využijete příznivé teploty

Přes léto komplikují instalaci nebo výměnu stínicí techniky vysoké teploty a pálící sluníčko, v zimě zase působí obtíže mráz a sníh. Ideální teplotní podmínky panují na jaře a na podzim – v září a říjnu bývá ještě hodně poměrně teplých dní bez plískanic, takže není problém třeba ani s instalací venkovních žaluzií.

Aktuálně nastává vhodné období nejen pro instalaci stínění, ale také pro mytí oken – mělo by být pod mrakem a teplota zhruba mezi 10–20 °C.

2. Budete připraveni na jaro

Pořizovat žaluzie, rolety nebo sítě proti hmyzu na jaře je trochu zrádné: obvykle je dlouho zima, pak se skokově oteplí a během prvních slunečných dní by se už hodilo stínění nebo bariéry proti hmyzu. Pokud se na léto připravíte už během podzimu, nic vás nezaskočí.

725

3. Otestujete je nízkým podzimním sluníčkem

V létě sice slunce pálí víc, ale na podzim se pohybuje většinu času níže na obloze a delší dobu tak jeho paprsky svítí do oken. S podzimem tak můžete otestovat, jestli nové rolety a žaluzie opravdu stíní tak, jak od nich očekáváte.

Nízké podzimní sluníčko můžete využít ke stínovým hrám – venkovní i vnitřní žaluzie, ale také plisse nastavitelné posouváním horního a spodního okraje vám umožní v interiéru přímo kouzlit se světelnými efekty.

4. Trávíte více času doma

Je to tak každý rok: léto skončí, ochladí se a přestane vás to táhnout ven. Raději jste doma a vaříte, něco vyrábíte nebo hrajete společenské hry s rodinou a přáteli. Na podzim je čas rozhlédnout se kolem sebe a zhodnotit, jestli je vám doma dobře, nebo by se vašemu příbytku hodily nějaké úpravy.

726

Drží vás to na podzim doma, ale přesto byste si rádi užili čerstvý vzduch a poslední teplé paprsky? Na balkon nebo terasu si pořiďte markýzu a prodlužte si venkovní sezonu beze strachu z deště.

5. Vyřešíte možné opotřebení po letní sezoně

Látka již částečně vybledlá od sluníčka, zaprášené plisse či japonské stěny? V létě stínicí techniku používáme nejvíce, a proto také po jeho skončení často potřebuje třeba vyčistit nebo po pár letech vyměnit. Co třeba se trochu rozmazlit roletami Larra nebo Verra Metal na dálkové ovládání?

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3441 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3441 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.