Hledat
Dům a zahrada
28. června 2019

Stínění střešních oken: ochraňte se před slunečním žárem

Redakce
3
5041 přečtení
Stínění střešních oken: ochraňte se před slunečním žárem

Střešní okna přinášejí do podkroví denní světlo a umožňují i pohodlné větrání. V létě se do nich ale opírá slunce a z místnosti pod střechou se tak může stát skleník. Jak na to, abyste nezvyšovali teplotu v podkrovních místnostech ani o stupeň víc, než je nutné?

Jak zastínit střešní okno

Exteriérová screenová roleta ISOTRA SCREEN SKY chrání podkroví jak před přehříváním v létě, tak před únikem tepla v zimních měsících. Stažená roleta nijak neomezuje funkce okna, naopak jej chrání před vlivem větru, změn teploty nebo vlhkosti. Pokud si navíc nechcete při dešti v podkrovní místnosti připadat jako pod kulometnou palbou, máme pro vás dobrou zprávu: exteriérové rolety střešních oken také tlumí hluk dopadajících kapek.

Rolety na střešní okna

Screenová látka, která tvoří roletu, je složena ze skelných vláken, případně polyesterových vláken potažených vrstvou PVC. Skelné vlákno v kombinaci s PVC zajišťuje vynikající rozměrovou stabilitu, odolává ohni, chemikáliím a UV zářením. K dispozici je i varianta Blackout pro úplné zatemnění. Roleta SCREEN SKY je funkční v každé poloze okenního křídla. Barvu profilů můžete zvolit světle stříbrnou, tmavě stříbrnou nebo antracitově šedou, případně další odstíny RAL na vyžádání.

234

Montáž rolet do střešních oken

Screenová střešní roleta ISOTRA SCREEN SKY se upevňuje přišroubováním boxu rolety do oplechování horního rámu střešního okna. K montáži potřebujete AKU vrtačku a křížový šroubovák, při následování dodávaného návodu není problém ji zvládnout svépomocí. Roleta pak nejen pomůže v regulaci slunce a povětrnostních vlivů, ale doplní nemovitost jako osobitý designový prvek.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
5041 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
5041 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.