Hledat
Svět Isotra
17. června 2019

Stín pro zimní zahradu nebo pergolu: novinka Veranda HRV80-ZIP

Redakce
6
4214 přečtení
Stín pro zimní zahradu nebo pergolu: novinka Veranda HRV80-ZIP

Zimní zahrada nebo pergola se skleněnou střechou jsou často nejoblíbenějším a nejpohodlnějším místem z celého domu. Velké skleněné plochy střešních oken se ale mohou stát oříškem, když dojde na nutnost zastínění. Nová ochrana před sluncem Veranda HRV80-ZIP je připravena speciálně na velká okna zimních zahrad – dokáže pokrýt tabuli až o velikosti 25 m2 v jednom rámu. Na střešní okna ji lze nainstalovat z exteriéru.

Celoroční zimní zahrady

Zimní zahrady si navzdory názvu nemusíme užívat jen v zimě. Naopak, posezení s knížkou v prosklené místnosti může být velmi příjemné – pokud nám odpočinek nekazí ostré světlo. Veranda HRV80-ZIP zabraňuje ostrému slunečnímu svitu i přehřívání místnosti, zipový systém udržuje látku napnutou v každé poloze a zabraňuje jejímu vyklouznutí z vodicích lišt. Když se stínění nepoužívá, je látka zcela svinutá v boxu a díky uzavření dolním profilem pevně chráněná před vyblednutím.

225

Stínění pro zimní zahrady

Konstrukce Veranda HRV80-ZIP sestává z elegantního kompaktního boxu upevněného na vodicích lištách. Díky lištám a lankovému pružinovému systému je zajištěna bezpečná vzdálenost látky od vlastní střechy zimní zahrady nebo pergoly, celá konstrukce je odolná korozi a vzdoruje také větru (až do rychlosti 140 km/h). A pokud byste v zimní zahradě chtěli odpočívat i potmě, není problém doinstalovat LED osvětlení.

Zastínění pergoly

Stínění Veranda HRV80-ZIP můžete použít i nad okna pergoly se skleněnou střechou. Platí přitom stejná pravidla jako u zimních zahrad. Použitá látka může být zatemňující, nebo naopak průsvitná – vyberte si markýzové látky z bohatého vzorníku v takových barvách, které ideálně doplní váš domov. Vybírat lze taky ze screenových látek typů SOLTIS 86, 92 a B92. Všechny nabízené látky jsou extrémně trvanlivé, odpuzují špínu a odolávají ohni.

226

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4214 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4214 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.