Hledat
Svět Isotra
16. května 2019

Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Redakce
6
3934 přečtení
Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Rádi grilujete a trávíte čas na zahradě nebo terase, ale plány vám někdy zkazí rozmary počasí? Máme řešení: bioklimatickou pergolu ARTOSI s naklápěcími lamelami.

Hliníkové lamely lze naklopit od 0 do 130° tak, aby odrážely slunce během celého dne – střechu pergoly dokonce můžete rozdělit na několik nezávislých sekcí a naklápět lamely v každé sekci zvlášť. Světlo i stín tak bude přesně tam, kde je chcete mít. A pokud by stínění střechou přece jen nestačilo, třeba v případě pergoly orientované na západ, lze do její konstrukce integrovat i venkovní žaluzie nebo screenové rolety. Může nastat i opačná situace: budete si chtít protáhnout večer, i když slunce už zapadá. Pro tento případ se dají strany výsuvu pergoly vybavit LED páskem.

202

Multifunkční pergola? Pergola ke zdi.

Co když začne pršet? Nemusíte hned všechno balit a stěhovat zpátky do domu: lamely lze sklopit úplně vodorovně a utěsnit. Dešťová voda bude odtékat stojkami pergoly. Ty mimochodem nemusí být umístěné přesně v rozích, ale až metr od kraje, což zvyšuje variabilitu pro zastínění co největší části pozemku. Konstrukce může stát samostatně nebo být ukotvena do zdi kratší i delší stranou, tj. rovnoběžně či kolmo k lamelám. Pergola ARTOSI je k dispozici v šesti základních RAL barvách – bílé, hnědé a odstínech šedé či stříbrné. 

204

Pergola od českého vývojáře

Model ARTOSI jsme pro vás v ISOTRA sami vyvinuli, aby splňoval všechno, co můžete od pergoly chtít. Kladli jsme důraz na výhodnou cenu a také na to, abyste si ji dokázali smontovat sami. Můžete si tak v klidu užít odpočinek bez pálícího slunce nebo odstínit gril před deštěm.

205

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
3934 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
3934 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.