Hledat
Svět Isotra
16. května 2019

Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Redakce
6
3806 přečtení
Novinka! Bioklimatická pergola odstíní pálící slunce, déšť i sníh

Rádi grilujete a trávíte čas na zahradě nebo terase, ale plány vám někdy zkazí rozmary počasí? Máme řešení: bioklimatickou pergolu ARTOSI s naklápěcími lamelami.

Hliníkové lamely lze naklopit od 0 do 130° tak, aby odrážely slunce během celého dne – střechu pergoly dokonce můžete rozdělit na několik nezávislých sekcí a naklápět lamely v každé sekci zvlášť. Světlo i stín tak bude přesně tam, kde je chcete mít. A pokud by stínění střechou přece jen nestačilo, třeba v případě pergoly orientované na západ, lze do její konstrukce integrovat i venkovní žaluzie nebo screenové rolety. Může nastat i opačná situace: budete si chtít protáhnout večer, i když slunce už zapadá. Pro tento případ se dají strany výsuvu pergoly vybavit LED páskem.

202

Multifunkční pergola? Pergola ke zdi.

Co když začne pršet? Nemusíte hned všechno balit a stěhovat zpátky do domu: lamely lze sklopit úplně vodorovně a utěsnit. Dešťová voda bude odtékat stojkami pergoly. Ty mimochodem nemusí být umístěné přesně v rozích, ale až metr od kraje, což zvyšuje variabilitu pro zastínění co největší části pozemku. Konstrukce může stát samostatně nebo být ukotvena do zdi kratší i delší stranou, tj. rovnoběžně či kolmo k lamelám. Pergola ARTOSI je k dispozici v šesti základních RAL barvách – bílé, hnědé a odstínech šedé či stříbrné. 

204

Pergola od českého vývojáře

Model ARTOSI jsme pro vás v ISOTRA sami vyvinuli, aby splňoval všechno, co můžete od pergoly chtít. Kladli jsme důraz na výhodnou cenu a také na to, abyste si ji dokázali smontovat sami. Můžete si tak v klidu užít odpočinek bez pálícího slunce nebo odstínit gril před deštěm.

205

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
3806 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
3806 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.