Hledat
Dům a zahrada
7. ledna 2021

Speciální provedení venkovních žaluzií

Redakce
1
1013 přečtení
Speciální provedení venkovních žaluzií

Venkovní žaluzie lze umístit do překladu Heluz a namontovat i přímo na fasádu. Pro větší bezpečnost a snadnou dostupnost únikového východu lze všechny typy venkovních žaluzií s vodicími lištami vybavit systémem Emergency pro okamžité vytažení. Zjistěte více o speciálních provedeních venkovních žaluzií v článku.

Žaluzie do překladu Heluz

Minule jsme vám představili varianty provedení venkovních žaluzií do úzkých oken, se solárním napájením nebo do větrného prostředí. Venkovní žaluzie ale mají také svá speciální provedení – první možností jsou žaluzie do překladu Heluz, kterým jsme věnovali samostatný článek. Nosný překlad Heluz nahrazuje běžný překlad – díky systémové drážce pro uchycení je možné ho osadit žaluzií s ručním nebo elektrickým ovládáním. Splňuje všechny izolační vlastnosti a neomezuje vás ani v typu použitých lamel.

Fasádní venkovní žaluzie

Přímo na fasádu, před okenní otvor, lze namontovat žaluzie Cetta 80 a Zetta 90. Tichý chod je zaručen vedením v kulatých lištách s gumovým vedením. Tato varianta se ovládá výhradně motorem.

790

Bezpečnostní žaluzie Emergency s funkcí okamžitého vytažení

Máte obavy, že v případě požáru nebo živelní katastrofy nestihnete vytáhnout žaluzie včas? Řešením je bezpečnostní žaluzie Emergency – v případě ohrožení lidského života při povodni, ohni nebo jiném náhlém nebezpečí tento systém s pomocí pružinového mechanismu okamžitě vytáhne venkovní žaluzie a zpřístupní bezpečnou únikovou cestu. Toto provedení je vhodné zejména pro administrativní budovy. Mechanismus ke svému fungování nepotřebuje elektrickou energii, díky čemuž je jeho funkce zaručena i při výpadku proudu. K dispozici je u všech variant venkovních žaluzií ISOTRA s vodicími lištami.

Na bezpečnost v ISOTRA dáváme velký důraz. Věděli jste, že navrhujeme naše výrobky pro maximální bezpečnost vašich dětí?

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
1013 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
1013 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.