Hledat
Svět Isotra
10. srpna 2020

Horká novinka ISOTRA: screenová roleta vhodná nejen do pergoly ALFA-ZIP

Redakce
3
4677 přečtení
Horká novinka ISOTRA: screenová roleta vhodná nejen do pergoly ALFA-ZIP

V ISOTRA pro vás neustále vymýšlíme a vyvíjíme nové produkty. Tím nejaktuálnějším je screenová roleta ALFA-ZIP, která se ideálně hodí do pergoly, můžete ji ale použít i jako klasické venkovní stínění.

Screenová roleta ALFA-ZIP

Čím je nová roleta výjimečná? Především je to možnost použití speciálního montážního profilu do pergol. Vyvážená spodní lišta umožňuje perfektní napnutí tkaniny a díky tomu, že prostor mezi boxem, vodicími lištami a látkou je kompletně uzavřen, chrání ALFA-ZIP i proti vniknutí hmyzu do interiéru. Pokud potřebujete kompletní zatemnění, lze zvolit látku typu blackout.

Roleta ALFA-ZIP splňuje kritéria třídy odolnosti proti větru 6 a jedním kusem rolety můžete zastínit až 15 m2. Zároveň lze spřáhnout dohromady i dvě nebo tři rolety vedle sebe. Speciální podtyp ALFA SOLAR-ZIP využívá solárního panelu k dobíjení vestavěné baterie. Ta pak dodává energii pro pohon a veškeré ovládání rolety. Díky solárnímu napájení pak nezaplatíte za provoz rolet ani korunu.

691

Rolety ALFA-ZIP můžete mít v klasickém hranatém nebo moderním zaobleném roletovém boxu. ALFA SOLAR-ZIP se solárním napájením je k dispozici pouze v hranatém boxu.

Výhody screenových rolet

Screenové rolety nejsou v sortimentu ISOTRA žádnou novinkou – psali jsme například o dalších typech HR7 a HR8-ZIP v článku.

Hlavní pozitiva screenových rolet

  • je přes ně vidět ven a přitom zabraňují pohledům dovnitř
  • odrážejí sluneční paprsky a horký vzduch
  • v zimě zamezují přístupu studeného vzduchu
  • zlepšují izolační vlastnosti budovy
  • moderní prvek stínění

Více o tom, jak screenové rolety zlepšují tepelnou pohodu v interiéru a šetří za vytápění, najdete zde.

Screenové rolety v pergole

Kdo má zahradu na větrném pozemku, ví o tom svoje: pro příjemné posezení je potřeba pergolu zastínit i proti větru. Podrobný přehled možností najdete v tomto našem článku, nyní máte ale ještě jednu možnost navíc – roleta ALFA-ZIP byla navržena s ohledem na použití právě v pergolách. Usnadňuje to jak speciální montážní profil do pergol, tak vyvážená spodní lišta pro vedení a napnutí tkaniny. Výhodou rolety ALFA-ZIP je také její jednoduchá montáž.

693


 

694

Více barev na webu

ARTOSI a rolety ALFA-ZIP: výjimečná symbióza

Rolety ALFA byly vyvinuty s důrazem na použití do bioklimatických pergol, především pergoly ARTOSI. Na stránkách www.artosi.cz najdete nejen přehledné zobrazení všech jejích funkcí, ale také možnost rovnou si pergolu ARTOSI nakonfigurovat podle vašich požadavků – její rozměry, barvu, počet sekcí střechy, umístění elektřiny, svod vody nebo právě instalaci screenových rolet. Naplánovat, jak bude vypadat vaše pergola, už nemůže být jednodušší.

690

Pro lepší představu. Typ pergoly: ARTOSI Typ B s pomocným kotvením profilu v délce výsuvu na zeď, Rozměr: 3500 x 6280 mm, Barva konstrukce: DB 703, Barva lamel: DB 703, Doplněk: LED osvětlení (studený odstín), Screenová roleta HR8-ZIP, látka Satiné STNZ 0101 grey.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
4677 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
4677 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.