Hledat
Udělej si sám
4. března 2021

Domácí posilovna, restaurace i kosmetický salon: jak nahradit zavřené služby u sebe doma?

Redakce
2289 přečtení
Domácí posilovna, restaurace i kosmetický salon: jak nahradit zavřené služby u sebe doma?

Služby a obchody zatím stále neotevírají a těžko předvídat, kdy se vrátí život alespoň částečně do starých kolejí. Dokud nebude vhodné počasí pro sportování na venkovních hřištích a obědy na piknikové dece, budeme si muset vystačit s domácím prostředím. I to se ale dá zařídit lépe než jen jako nutný kompromis. Jak na to?

Domácí posilovna

Pokud máte volnou místnost, kterou můžete využít na cvičení, máte vyhráno. Měla by být dobře větratelná a pokud budete používat rotoped nebo jiný trenažér pro aerobní aktivitu, ujistěte se, že podlaha je z dostatečně odolného materiálu; ideálně stroje ještě izolujte od podlahové krytiny speciální podložkou, která také tlumí nárazy. V případě, že volnou místnost pro tento účel nemáte, není potřeba se vzdávat: stačí oddělit japonskými stěnami menší fitness koutek nebo alespoň najít kousek místa na cvičební podložku.

Kolik prostoru máte k dispozici:

  • celou místnost: umístěte do ní alespoň jeden stroj na aerobní cvičení (běžecký pás, rotoped, crossový nebo veslovací trenažér) a posilovací lavici nebo multifunkční věž. Šikovná je také hrazda a chybět by neměla sada činek, případně kettlebel.
  • fitness koutek: zkuste závěsný systém posilovacích popruhů a alespoň malou lavici plus činky. Aerobní pohyb pro zahřátí zařídíte prostřednictvím švihadla.
  • sotva dva čtvereční metry na jógamatku: základem je právě kvalitní podložka, kromě váhy vlastního těla pak můžete využívat malé činky, odporovou posilovací gumu, jógový stupínek (cihličku), případně balanční podložku, kruh na pilates nebo jógový míč.

Máte-li málo místa, popřemýšlejte o policích, kam pohodlně umístíte činky, suplementy nebo třeba ručníky na utírání.

Cvičební místnost by mělo jít zastínit tak, abyste měli soukromí a přitom stále dostatek světla. Tyto podmínky splňují vnitřní i venkovní žaluzie, případně plisse.

Domácí restaurace

Chybí vám „rande“ v restauraci ? Změňte prostředí alespoň vizuálně: vytáhněte slavnostní servis, prostírání a třeba i svícny na čajové svíčky, zatáhněte rolety a pusťte náladovou, nevtíravou hudbu. Naplánujte aspoň tříchodové menu s předkrmem a dezertem. Ochotný člen rodiny se může případně převtělit v číšníka a sommeliéra (zkuste to dětem navrhnout jako hru).

805

Slavnostní jídelnu, ale i posilovnu nebo domácí pracovnu si můžete zařídit také v zimní zahradě.

Kosmetický salon u vás doma

Nemusíte si hned pořizovat drahé přístroje: pro domácí kosmetickou kúru vám stačí prostředky pro důkladné vyčištění pleti, peeling a výživná maska. Použijte své oblíbené přípravky nebo si nechte poradit v drogerii – nezapomeňte také na látkový turban a mini kosmetické ručníky. O ideálním zastínění koupelny, kde budete pravděpodobně celý kosmetický rituál provádět, jsme psali zde. A nezapomeňte, že pleti svědčí také nerušený spánek.

806

Kosmetiku v domácích podmínkách většinou zvládneme bez problémů, s kadeřnickými úpravami je to ale horší. Kromě videonávodu budete potřebovat druhou osobu, která vám se zastřižením konečků nebo nanášením barvy pomůže.

Domácí kino

Jistě, velkému plátnu se žádná obrazovka nevyrovná, filmový koutek nebo místnost pro sledování televize je ale možné vyladit a maximálně přizpůsobit pro co nejlepší divácký zážitek. Víte například, jak eliminovat nežádoucí odlesky na obrazovce?

Nezapomeňte na čerstvě připravený popcorn – třeba z mikrovlnné trouby!

807
Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2289 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2289 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.