Hledat
Svět Isotra
24. května 2023

Střešní systémy pro dokonalé zastínění nejen půdních prostor

Redakce
4
1106 přečtení
Střešní systémy pro dokonalé zastínění nejen půdních prostor
Nejčastějším prostorem pro zastínění podkrovních prostor je bezesporu střešní okno. S pokročilou architekturou a možnostmi dnešní moderní doby může být však více příležitostí jak a co stínit. Naproti tomu nejtypičtějším prvkem stínící techniky pro střešní stínění je jistě interiérová střešní roleta. Může to být však i interiérová horizontální žaluzie nebo skládaná látková žaluzie plisé. Z exteriérových produktů je to pak určitě střešní screenová roleta.

Interiérové střešní systémy stínění

Nejoblíbenější interiérová střešní roleta

Kvalitní provedení rolety R-LITE s hliníkovými vodícími lištami zajišťuje v kombinaci s vhodně zvolenou látkou plynulou regulaci světla a tepla. Na výběr jsou látky vzorované či jednobarevné, s plně zatemňujícím účinkem nebo látky částečně propouštějící světlo a také látky s pestrými motivy do střešních oken dětských pokojů, které potěší naše nejmenší. Některé typy látek mají speciální nehořlavou úpravu, kterou zajišťuje jedna z německých, francouzských nebo britských norem.

Ovládání je manuální vytahováním a stahováním rolety pomocí uchopení dolního profilu. Pro ovládání rolety na výše umístěných oknech slouží teleskopická ovládací tyč s hákem nebo s kloubem a hákem o velikosti 50-200 cm. Umístit lze roletu pouze do okenního křídla střešního okna z interiéru. Úhel sklonu střechy nesmí být menší než 30° a větší jak 90°.

Horizontální střešní žaluzii jen tak někdo nemá

Střešní interiérová horizontální žaluzie V-LITE je určena pro všechny typy střešních oken. Horní, dolní profil včetně vodících lišt je vyroben z eloxovaného hliníku nebo v bílé barvě. Lze zvolit lamelu o síle 0,21 mm a šířce 25 mm. Pro lamely existuje široká barevná škála včetně imitace dřeva, metalických, kouřových, třpytivých, matných odstínů, lamely mohou být také perforované, pruhované nebo mít z každé strany jinou barvu. Žebříček, šňůrka a pásek se pak ladí do zvolené barvy lamely.

Podle polohy okna, ve kterém je žaluzie umístěna, si můžete vybrat mezi dvěma způsoby ovládání. Žaluzii vytahujeme a stahujeme manuálně uchopením dolního profilu a naklápíme kolečkem umístěným na horním profilu nebo jezdcem umístěným níže na vodící liště. Pro ovládání žaluzie na výše položených oknech slouží teleskopická tyč pevná nebo teleskopická.

Skládaná látková střešní žaluzie plisé

Elegantním řešením pro zastínění střešních oken je interiérová skládaná látková žaluzie plisé, která je v provedení s bočními vodícími lištami pro klasická střešní okna, ale také existuje stropní plisé pro obdélníková okna a pro okna atypických tvarů s různým úhlem sklonu. Tato stropní plisé jsou určena především pro zastínění větších oken zimních zahrad z vnitřní strany, kdy se stíní každé okenní křídlo zvlášť.

Na výběr je z širokého portfolia látek, včetně látek úplně zatemňující nebo naopak typ „záclonka“, ale také látky typu HoneyComb, což je dvojitá látka připomínající svým tvarem včelí plástev. Dle typu plisé lze zvolit až dvě látky do jedné žaluzie, které lze různě stahovat a vytahovat a střídat tak dva designy. Je možná montáž do zasklívacích lišt. Ovládání je manuální pomocí madla, kterým se plisé stahuje a vytahuje. I k tomuto výrobku se běžně nabízí ovládací tyč. Rozměry se liší dle konkrétního typu plisé a jsou vždy specifikována výrobcem v technických podkladech.

Exteriérové střešní systémy stínění

Střešní screenová roleta SKY

Představuje moderní variantu exteriérového zastínění pro střešní okna. V létě ochrání podkroví před přehříváním, v zimě zabrání úniku tepla. Navíc chrání okno před poškozením povětrnostními vlivy, tlumí venkovní hluk z deště a zajistí dostatečné soukromí v podkroví.

Díky svému nezaměnitelnému vzhledu se stává nedílnou součástí moderní architektury a významným designovým prvkem. Screenová látka je složena ze skelných vláken potažených vrstvou PVC, čímž je zajištěna její vysoká odolnost proti působení vnějších vlivů jako je vítr, změna teploty nebo vlhkosti. Správnou volbou tkaniny získáte vynikající kontrolu nad světlem a současně zůstanete ve vizuálním kontaktu s vnějším okolím. Stažením rolety nejsou nijak omezeny funkce okna.

Screenová střešní roleta ISOTRA SCREEN SKY se upevňuje přišroubováním boxu rolety do oplechování horního rámu střešního okna. Ovládání je manuální a slouží k vytahování a stahování rolety. Krycí profil lze lakovat do různých RAL odstínů a sladit tak roletu se střechou.

Ať už se zákazník rozhodne pro kterékoli střešní stínění, má na výběr z více výrobků a jejich variant. Rozhodovat se může také z široké škály barev pro profily a vidící lišty, z mnoha typů pátek i lamel. Výrobky zohledňují především jeho bezpečnost a komfort. Přispívají také k moderní a estetické stránce celého pohledu na bytový design.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1106 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1106 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.