Hledat
Svět Isotra
24. srpna 2023

Rohová venkovní žaluzie – revoluční řešení pro rohové portály

Redakce
3
1376 přečtení
Rohová venkovní žaluzie – revoluční řešení pro rohové portály
Máte okna v rohu budovy, ať už jde o vnější, nebo vnitřní roh? Teď je můžete pohodlně zastínit bez toho, aby ve zlomu zůstávala vodicí lišta a rušila výhled po vytažení žaluzie. Jediná podmínka je pravý úhel, tedy devadesátistupňový roh.

Rohová okna mají zelenou

Už není potřeba se nechat omezovat okny do rohu, pokud jde o venkovní žaluzie. Doposud byl problém rohová okna zastínit, aniž by ve výhledu překážela vodicí lišta. Naše nová revoluční rohová venkovní žaluzie ve spřaženém provedení spojuje lamely pomocí nerezového kuličkového řetízku v plastovém vodítku. Kovový úhlový díl zasunutý v plastovém rohu pak řeší spojení profilů spodních lišt. Obě žaluzie pohání společně jediný motor.

Rohová žaluzie Corner

Žaluzie řeší zastínění oken pro vnější i vnitřní roh. Nemusíte se bát ani nadměrné výšky nábalu – vzhled budovy nebude rušit příliš velký box a ve výhledu do krajiny už nebude překážet ani středová vodicí lišta, ani žádný jiný prvek žaluzie. Vybrat si můžete ze dvou typů lamel.

Řešení pro různé druhy atypických oken

Nemáte okna do rohu, ale zato jsou třeba kulatá nebo trojúhelníková? I taková lze zastínit. Plisse, vertikální žaluzie a do některých tvarů i horizontální žaluzie jsou vhodným řešením. Pro inspiraci k zastínění netradičních oken si pročtěte náš článek nebo prozkoumejte možnosti vertikálních žaluzií zde.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
14. května 2024

Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií

Redakce
4
1376 přečtení
Energetická účinnost a stínicí technika: Snižte spotřebu energií
V dnešní době, kdy se stále více mluví o udržitelnosti a snižování energetické stopy, hrají klíčovou roli v každé domácnosti i energeticky účinná řešení. Jedním z efektivních způsobů, jak můžete snížit spotřebu energie ve svém domě nebo kanceláři, je použití stínicí techniky. Stínicí systémy, jako jsou žaluzie, rolety, markýzy a pergoly, nejenže zlepšují estetiku prostoru, ale také přinášejí významné energetické úspory. Podívejme se blíže, jak může stínicí technika přispět k lepší energetické efektivitě.
Sezónní témata
30. dubna 2024

Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov

Redakce
3
1376 přečtení
Ochrana před UV zářením: Jak stínicí technika chrání vás a váš domov
Vliv UV záření na zdraví lidí a životnost domácích interiérů je často podceňovaný. Dlouhodobá expozice UV záření může způsobit poškození kůže, zrychlené stárnutí a dokonce i riziko kožních onemocnění. Stejně tak může UV záření postupně poškodit nábytek, podlahy a další prvky interiéru. Řešením, jak se proti těmto rizikům bránit, je efektivní stínicí technika, která může významně snížit množství UV záření pronikajícího do vašeho domova.