Hledat
Dům a zahrada
8. ledna 2019

Jak se předem připravit na zahrádkářkou sezonu a jak zrecyklovat vánoční stromeček? Máme pro vás 5 tipů.

Redakce
3
2361 přečtení
Jak se předem připravit na zahrádkářkou sezonu a jak zrecyklovat vánoční stromeček? Máme pro vás 5 tipů.

Ačkoliv je leden zimní měsíc, dny se postupně prodlužují a zahrada se probouzí. Nyní je skvělá doba připravit se na zahrádkářskou sezónu. 

Vychutnejte si čerstvý vzduch v suchých slunečních dnech a zkontrolujte si zimní ochranu, svazky a podpěry, zda stále fungují po extrémním počasí. Také dejte krmivo ptákům a nechte některé zahradní plochy odpočívat trochu déle, poskytnou útočiště divoké zvěři ve vaší zahradě.

115

5 tipů jak se připravit na zahrádkářskou sezónu

  • Zrecyklujte vánoční stromeček do mulče pro vaše rostliny a stromy
  • Vyčistěte skleník a připravte na jaro
  • Zorejte půdu, kterou jste nekypřili na podzim
  • Zkontrolujte hlízy dahlie, begónií a dalších květin
  • Naplánujte si umístění zeleniny pro letošní rok 

Jak zrecyklovat vánoční stromeček?

Živý stromeček je krásný, ale bohužel nevydrží věčně a po Vánocích je potřeba vyřešit otázku, co s ním. Jedním ze způsobů, jak jej recyklovat, je využití do mulče. Z jednoho živého stromku vyrobíte až pět kilogramů mulče. Mulč uchovává vodu, potlačuje plevel, rostliny a stromy jsou po něm silnější. Stačí použít drtič a máte po starostech.

Nejnovější

Sezónní témata
1. prosince 2023

Domov jako wellness centrum: Jak design ovlivňuje zdraví a pohodu

Redakce
3
2361 přečtení
Domov jako wellness centrum: Jak design ovlivňuje zdraví a pohodu
Doma trávíme velkou část dne a během té doby neustále vnímáme atmosféru našeho bydlení, i v tom případě, že se zrovna soustředíme na něco jiného. Zařízení a design našeho domova tak bezprostředně ovlivňuje naši psychickou pohodu a zprostředkovaně také naše psychické i fyzické zdraví. Jak na to, aby nám doma bylo co nejlépe?
Sezónní témata
13. října 2023

Oslavte den čokolády

Redakce
2
2361 přečtení
Oslavte den čokolády
Kdo by neměl rád čokoládu? Praví čokoholici vědí, při jaké teplotě ji skladovat, při jaké konzumovat a proč by rozhodně neměla přijít na přímé slunce.