Hledat
Dům a zahrada
1. září 2020

Bioklimatická pergola ARTOSI: maximální komfort na terase nebo zahradě

Redakce
2
2064 přečtení
Bioklimatická pergola ARTOSI: maximální komfort na terase nebo zahradě

Bioklimatické pergoly spojují elegantní vzhled a vysokou funkčnost, díky čemuž jsou u zákazníků stále oblíbenější. Loňská novinka, pergola ARTOSI, nabízí nejvyšší možné pohodlí při relaxaci na terase nebo venku před domem. Potřebujete úkryt před deštěm? S pergolou ARTOSI to není problém.

Hliníkovou, nebo dřevěnou pergolu?

Původní pergoly byly dřevěné, když se však na trhu objevily hliníkové konstrukce, brzy se ukázalo, že mají mnoho výhod – jednak odpadá náročná údržba dřeva, jednak je mnohem jednodušší je opatřit otočnými lamelami i dalšími přídavnými stínicími prvky. Pokud toužíte po moderní zahradě, bioklimatická hliníková pergola je jasnou volbou – o nejnovějších trendech v zahradě jsme psali zde.

710

Zajímá vás historie pergol i jiných zahradních staveb? Přečtěte si náš článek o rozdílech mezi pergolou, altánem a verandou.

Nejmodernější pergola ISOTRA

Pergolu ARTOSI jsme vám představili v loňském roce, všechny její vlastnosti ale zůstávají: snadná montáž svépomocí, dostupnost přídavného stínění pomocí screenových rolet nebo venkovních žaluzií, dodatečné osvětlení pomocí LED pásků, odolnost proti sněhu a větru i možnost posunout stojku až o metr mimo roh. Pergola ARTOSI může být volně stojící nebo kotvená do zdi a je k dispozici v šesti standardních barvách RAL. Zkuste si ji nakonfigurovat přímo na míru vaší zahradě na stránkách ARTOSI.

711

Foto: Paul Hermann

Řešení pro pálící slunce, déšť nebo třeba odvod kouře

Grilujete rádi? S grilováním na zahradě to bývalo složité: buď jste byli vystaveni rozmarům počasí, nebo na vás pod skleněnou či polykarbonátovou střechou sice nepršelo, ale zároveň nemohl ani odcházet kouř od grilu. U pergoly ARTOSI máte možnost rozdělit střechu do dvou až tří sekcí, ve kterých ovládáte lamely nezávisle na sobě – před pálícím sluncem nebo deštěm je v některých sekcích můžete úplně zaklopit a v prostoru nad grilem budou otevřené, takže se nikdo nebude dusit kouřem.

Náš oblíbený recept na grilování najdete spolu s popisem dalších výhod pergoly ARTOSI v tomto našem článku.

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
2064 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
2064 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.