Hledat
Sezónní témata
3. ledna 2020

Jak správně vkročit do nového roku 2020

Redakce
2
1753 přečtení
Jak správně vkročit do nového roku 2020

Nový rok nám nabízí příležitost začít s čistým stolem a dokončit, na co jsme v předchozích letech neměli čas. Stačí to vzít za správný konec. Přečtěte si, jak v novém roce konečně dosáhnout svých cílů a být šťastnější.

Předsevzetí, plány nebo přání do nového roku?

Cokoli vám zní líp! Někdo má ke slovu předsevzetí iracionální odpor a daří se mu dosahovat svých cílů, teprve když je nazve nějak jinak. Vyberte si výraz, který vám nejlépe vyhovuje. Pak si najděte volnou chvíli, v klidu si sedněte k diáři nebo poznámkovému bloku a zrekapitulujte si uplynulý rok – co se vám povedlo, co méně, který trend byste rádi udrželi a co chcete změnit. Pak se zamyslete nad tím, jak chcete, aby váš následující rok vypadal: můžete napsat i dopis svému „budoucímu já“.

574

Fotografie: Denise Karis

Nesnažte se být ze dne na den dokonalí. Pokud je před vámi několik náročných úkolů, jako třeba odnaučit se kouřit, výrazně zhubnout nebo se naučit zvládat depresivní myšlenky, vyberte si jen jeden nejdůležitější a soustřeďte se hlavně na něj. Příliš mnoho velkých změn vede nevyhnutelně k selhání.

Stanovte si konkrétní cíle

Většina předsevzetí doplatí na nejasnou formulaci. Zdravěji žít, více cvičit, žít kulturněji, zvelebit bydlení – co si pod tím ale konkrétně představit? Věnujme na přelomu roku čas tomu, abychom si sepsali plány bod po bodu. Rozdělte si je do oblastí a buďte co nejkonkrétnější, nejlépe včetně časového rámce.

Příklad osobního plánu na rok 2020

Zdraví

  • budu pětkrát týdně 20 minut denně cvičit
  • v lednu vynechám alkohol
  • alespoň jednou týdně zkusím novou zdravou potravinu (luštěniny, klíčky, semínka…)

Peníze

  • budu si důsledně zapisovat všechny výdaje
  • kávu venku si dopřeji maximálně jednou za týden
  • do jara si nekoupím nic nového na sebe

Vztahy

  • alespoň jednou týdně se sejdu s přáteli
  • dvakrát týdně zavolám rodičům
  • jednou za měsíc zajdu s partnerem na výstavu, do kina nebo do divadla

Domov

  • každý večer uklidím kuchyňskou linku a gauč v obýváku
  • jednou za dva měsíce prostřídám dekorace a proměním styl bytu
  • do léta vybudujeme posezení na zahradě

Buďte přitom realističtí (dvě hodiny cvičení denně dlouho nevydržíte a zhubnout deset kilo za měsíc také není splnitelné) a především upřímní sami k sobě: chcete to opravdu vy, nebo se to mezi vašimi plány objevuje jen proto, že vás k tomu tlačí okolí?

573

Fotografie: Andrew Neel

Zlepšete si kvalitu života

Je prokázáno, že prostředí má na kvalitu našeho života velký vliv. Pokud máme tu možnost, měli bychom své okolí udržovat co nejpříjemnější. Nechybí vašemu domu kvalitní venkovní zastínění a vaší zahradě příjemné posezení pod pergolou? Rádi vám pomůžeme pozvednout úroveň vašeho bydlení a trávení volného času.

572

Přejeme vám v ISOTRA vše nejlepší do roku 2020!

Redakce

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
1753 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
1753 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.