Hledat
Sezónní témata
27. dubna 2023

Den pracoviště: šance zlepšit vztahy, ale i pracovní prostředí

Redakce
3
824 přečtení
Den pracoviště: šance zlepšit vztahy, ale i pracovní prostředí
Co slavíte 30. dubna? Že jen Čarodějnice? Není to jediná významná událost, která se váže k tomuto datu: OSN v tento den doporučuje slavit Den pracoviště a v jeho rámci zlepšovat vztahy na pracovišti, navazovat přátelství a pracovat na osobním rozvoji. Tentokrát ho přímo na pracovišti oslaví jen malá část z nás, protože letos připadá na neděli. Myšlenku na zlepšení místa, kde pracujeme, ale můžeme oživit například v pátek nebo v úterý po Svátku práce.

Zdravé a ergonomické pracoviště

Především u sedavého zaměstnání, kdy trávíte většinu dne kancelářskou prací, je myslet na zdraví. Zařaďte do svého dne několik rutin, které vám pomohou předcházet zdravotním problémům.

Práce u počítače dá zabrat především našim zádům. Dbejme na ergonomii sezení, tj. správnou výšku stolu i židle a polohu nohou. Všechny klouby, které při sezení ohýbáme, by měly svírat pokud možno pravý úhel.

Nezapomínejme ani na rozproudění krve, kterým předcházíme otokům a bolavým nohám. Aspoň jednou za hodinu vstaňme od počítače a protáhněme se, třeba v rámci procházky do kuchyňky. Vsedě můžeme procvičovat alespoň ruce a kotníky.

Proti bolesti rukou pomáhají ergonomické klávesnice a vertikální myši, které jsou přirozenější pro polohu rukou. Při práci s myší mějte také opřené celé předloktí o desku stolu.

Kvalitní osvětlení a stínění

Na práci potřebujeme dobře vidět, ale zároveň nebýt oslněni. Kvalitní osvětlení je základ, stejně tak důležité je ale stínění. Osvícený zaměstnavatel vybaví pracoviště vším potřebným a ve stínění má široký výběr. Oblíbené v kancelářských budovách jsou hlavně venkovní žaluzie, které pomáhají udržovat teplo uvnitř budovy a v zimě naopak brání přehřívání, interiérové vertikální žaluzie nebo screenové rolety. Všechny tyto typy stínění si můžete pořídit i do domácí pracovny, kde můžete využívat jejich benefitů stejně jako v kanceláři.

Příjemné vztahy s kolegy

Přineste do práce třeba doma upečenou buchtu, chlebíčky nebo bonboniéru. Kolegy určitě potěší, že na ně myslíte, a můžete si v rámci oslav Dne pracoviště příjemně popovídat v kuchyňce. Příští rok můžete navrhnout personálnímu oddělení, jestli nechce nějakou malou oslavu uspořádat oficiálně. Na pracovišti trávíme třetinu dne, takže bychom tam měli být spokojení.

Nejnovější

Svět Isotra
16. dubna 2024

Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry

Redakce
3
824 přečtení
Jak pergoly a markýzy oživují exteriéry
Zlepšení exteriéru vašeho domu může mít obrovský vliv na jeho celkový vzhled a funkčnost. Pergoly a markýzy jsou dvě stínící řešení, která nejenže přidávají estetický rozměr, ale také zvyšují životní komfort. V tomto článku se podíváme na to, jak pergoly a markýzy oživují exteriéry a přinášejí nové možnosti pro vaše venkovní prostory.
Svět Isotra
16. dubna 2024

5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova

Redakce
3
824 přečtení
5 důvodů, proč přidat venkovní žaluzie do vašeho domova
Venkovní žaluzie nejsou jen estetickým doplňkem. Jsou multifunkčním řešením, které může vylepšit váš domov mnoha způsoby. Zde je pět klíčových důvodů, proč byste měli zvážit jejich instalaci.