Hledat
Sezónní témata
10. května 2023

Den matek: netradiční nápady na oslavu

Redakce
3
891 přečtení
Den matek: netradiční nápady na oslavu
Kytička, snídaně do postele, malovaný obrázek od dětí. Tradiční oslava Dne matek, který je už tuto neděli, je sice milá, ale po několika letech už může být lehce ohraná. Zkuste některé netradiční způsoby, jak prožít Den matek se svými dětmi, ale i oslavy, které můžete připravit vy pro svoji maminku.

Pro nejmenší: kreativní dílna nebo den v přírodě

Děti nemusí vyrábět dárky pro maminku tajně. Kreativní může být celá rodina v domácí výrobní dílně. Můžete například dohromady zdobit hrnečky, vyrobit rodinné fotoalbum nebo pro maminku složit a nazpívat písničku. Ideální způsob oslavy pro rodinu s dětmi je pak vyrazit na společný výlet do přírody.

Nechce se vám balit? Zůstaňte doma nebo na zahradě, hrajte deskové či zahradní hry, jako je badminton, kroket nebo petanque, případně si udělejte zahradní piknik.

Domácí oslava pro celou rodinu

Zorganizujte oslavu na zahradě pod pergolou, kam může dorazit několik generací celé rodiny. Svůj den si tak užijí hned dvě, tři nebo i více maminek naráz. Inspiraci na uspořádání zahradní party najdete v tomto našem článku. Moderní hliníková pergola vás navíc ochrání i před rozmary počasí: pokud začne pršet nebo naopak silně pálit sluníčko, není nic snazšího než zaklopit lamely a oslavovat dál.

Na oslavu Dne matek doma nebo na zahradě připravte maminčina oblíbená jídla, nápoje a dezerty, sestavte playlist z jejích oblíbených písniček a do váz naaranžujte květiny, které má ráda.

Vezměte maminku na výlet

Na čas strávený s maminkou budete v pozdějším věku s nostalgií vzpomínat. Zajeďte si na společný výlet, ať už lodí, vlakem nebo autobusem. V cíli navštivte hrad, muzeum, kavárnu nebo dobrou restauraci, podle toho, co vaše maminka dělá nejraději. Případně si naplánujte návštěvu kina, divadla či galerie.

Asi každou maminku nadchne „procházka pamětí“. Určitě máte oblíbená místa z vašeho dětství a jejího mládí, kde jste dlouho nebyli. Někdejší letní byt, místo vašich dovolených, bydliště příbuzných nebo okolí vašeho dřívějšího bydlení – vezměte tam maminku autem, případně procházkou. Přinese to mnoho námětů k rozhovorům a vlnu zasunutých vzpomínek.

Redakce

Nejnovější

Sezónní témata
22. července 2024

Dovolená na poslední chvíli

Redakce
3
891 přečtení
Dovolená na poslední chvíli
Plánování dovolené na poslední chvíli může být stresující, ale tím se nenechte odradit! Často jsou to spontánní výlety, které přinášejí ty nejlepší zážitky. Ať už hledáte krásná místa k odpočinku v Česku nebo u moře, máme pro vás několik tipů na destinace, kde bývají volné kapacity i přes léto na poslední chvíli.
Sezónní témata
29. května 2024

Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti

Redakce
4
891 přečtení
Mezinárodní den dětí: Oslava radosti a budoucnosti
Každý rok 1. června slavíme Mezinárodní den dětí, který je věnován našim nejmladším a nejcennějším členům společnosti. Tento den je příležitostí k oslavě radosti, nevinnosti a naděje, kterou děti přinášejí do našich životů. Zároveň nám připomíná, jak důležité je zajistit pro děti bezpečné, zdravé a stimulující prostředí, ve kterém mohou růst a rozvíjet se.